29.9.–6.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][17]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Lapa auki ja nimi lehteen! Jordan Spieth esitti PGA Tourilla taikurimaisen flop-lyönnin − katso video

Sellaista lyöntiä ei olekaan, mihin Jordan Spieth ei parhaimmillaan pystyisi. Kuva: Getty Images

Spiethin polvet eivät tutisseet hurjalta vaikuttaneessa suorituksessa.

Jordan Spieth sivalsi Sedgefield Golf Clubilla Pohjois-Carolinassa pelattavan PGA Tourin kilpailun toisella kierroksella lyönnin, joka kuuluu niin sanotulle älä tee tätä kotona -osastolle.

Spiethin pallo oli viheriön ulkopuolella kevyessä karheikossa, josta oli lipulle matkaa reilut kymmenen metriä. Mitä teki Spieth? Hän kaivoi bägistään kaltevimman wedgen, avasi lavan, ja iski lähes normaalipituisella svingillä täysipainoisen lyönnin.

Lähes pystysuoraan noussut pallo meni sen verran eteenpäin, että putosi hieman lyhyempään karheikkoon, mistä peliväline valui hiljalleen alamäkeä pitkin lipun viereen. Hattua päästä.

https://www.facebook.com/watch/?v=682726125788499

Tuskin Spiethkään olisi moiseen suoritukseen ryhtynyt, mikäli kyseessä olisi ollut tiukempi tilanne, kuten voittotaistelu tai muu ratkaiseva lyönti. Wyndham Championshipin puolivälissä sijalla 62 keikkuva maailmanlistan entinen ykkönen ei toki ole menettänyt mahdollisuuttaan voittoon, sillä matkaa kärkeen on seitsemän lyöntiä. Myös paikka FedEx Cupin playoffeihin on varmistettu, kävi jatkokierroksilla sitten miten tahansa.

Spiethiltä on nähty jotain vastaavaa ennenkin, kuten muun muassa vuoden 2015 Mastersissa, jolloin  edessä ei niin ikään ollut minkäänlainen ”pakko-onnistuminen”. Kenties kaikkien ahkerimmin ”flop-shot”-lyöntejä maailman huipulla 64-asteisella wedgellään tarjoilee Phil Mickelson, joka ei näytä edes aina kaipaavan pallonsa alle kovin kuohkeaa alustaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)