Lantion asennon muutos auttoi – Noora Komulainen kuin uudestisyntynyt - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Lantion asennon muutos auttoi – Noora Komulainen kuin uudestisyntynyt

Noora Komulainen ei tehnyt torstaina paria huonompaa reikätulosta. Kuva: Tristan Jones/LET

LET:llä tehdään tällä viikolla ammattilaisgolfin historiaa.

Emirates Golf Clubilla Dubaissa meneillään oleva naisten Euroopan kiertueen kilpailu käynnistyi Noora Komulaisen osalta vahvasti. Virheettömästi kierroksen selvittänyt tuusulalainen pelasi keskiviikkona tuloksen 70, mikä oikeuttaa tässä vaiheessa jaettuun 10. sijaan.

Hänelle ei kirjattu avauspäivänä yhtään paria heikompaa reikätulosta. Birdiensä hän Komulainen sisääntulon ensimmäisellä par-nelosella ja viimeisellä par-viitosella.

Komulainen sijoittui kauden ensimmäisessä kilpailussa Abu Dhabissa 11:nneksi, mutta sittemmin on ollut vaikeaa; viidestä edellisestä turnauksesta neljä on päättynyt karsiutumiseen. Dubain turnauksen aattona hän keksi jotain, mikä on nakertanut tuntumaa jo kauan.

”Eilisen fysiokäynnin jälkeen fiksasin vähän lantion asentoa alkuasennossa ja löysin hyvän fiiliksen lyöntiin. Alkuasento oli askarruttanut minua jo pidemmän aikaa ja tuntui hyvältä löytää se”, Komulainen sanoi.

Kenttäpeli kuvasti pitkälti tuloskortin tapahtumia. Komulainen kertoi lyöneensä tasaisen hyvin palloa ja tehneensä pari hyvää paria. Jotain parannettavaakin jäi.

”Birdie-putit eivät meinanneet lähteä uppoamaan, mutta huomenna on uusi päivä.”

Kierrostaan 15 reikää pelannut Ursula Wikström jakaa 21. sijaa tilanteessa par.

Kilpailun johdossa on Irlannin Leona Maguire (-7). Pohjoismaalaisista top 10:ssä ovat Norjan Marianne Skarpnord ja Ruotsin Caroline Hedwall (-4). He jakavat neljättä sijaa.

LET-kiertueella tehdään tällä viikolla historiaa, sillä ainakaan pääkiertuetasolla ei koskaan aikaisemmin kilpailtu lamppujen loisteessa. Pro Am -tyyppisen Omega Dubai Moonlight Classic -turnaus kaksi ensimmäistä kierrosta pelataan yhteislähtönä siten, että ensimmäinen kierros käynnistyy aamulla kello 8.30−8.35 ja toinen iltapäivällä kello 15.00−15.05.

Tämä tarkoittaa sitä, että Dubaissa on jo pilkkopimeää iltapäivän ryhmien ollessa vielä kentällä.

Pro Amissa mukana olevat amatöörit pelaavat 36 reikää, ammattilaisten ollessa keskenään kentällä perjantain finaalikierroksella. 56 pelaajan turnauksessa ei ole cutia.

Lue seuraavaksi: Noora Komulaisella tyylikäs loppukiri Abu Dhabissa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje