15.–22.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Läksynsä oppinut Phil Mickelson, 50, uransa ennätystahdissa

Phil Mickelson on tarttunut TPC River Highlands -kentän lyöntipaikoilla ajoittain puukolmoseen. Kuva: Getty Images

Mickelson ei ole antanut pitkälyöntisten pelikavereiden sekoittaa suunnitelmiaan Travelers Championshipissä.

Vai pitäisi kaikkien 50 vuotta täyttäneiden PGA Tourin pelaajien mennä suorinta tietä ikämieskiertueelle? Sitä voi olla paha mennä sanomaan säännöllistä paastoa harrastavalle ja erikoiskahvia juovalle Phil Mickelsonille, joka näyttää hoikemmalta kuin 90-luvun nuoruusvuosinaan. Pelitkin tuntuvat sujuvan, sillä aiemmin tässä kuussa puoli vuosisataa täyteen saanut vasuri kiilasi Connecticutissa käynnissä olevan kilpailun kärkipaikalle.

Mickelson pelasi Travelers Championshipin toisella kierroksella tuloksen 63 ollen kokonaistilanteessa -13. Hän teki bogin TPC River Highlands -kentän kakkosella, mutta sittemmin korttiin merkittiin parien ohella kahdeksan birdieä. Näistä viisi syntyi toisella kenttäpuoliskolla.

Eroa kakkossijan jakaviin Will Gordoniin ja Mackenzie Hughesiin on yksi lyönti. Lähellä oli kahdenkin lyönnin etumatka hänen iskettyä pallonsa 108 metrin etäisyydeltä aivan päätösreiän lipun juureen.

”Lefty” on voittanut Hartford Openina aiemmin tunnetun kilpailun kaksi kertaa peräkkäin 2000-luvun alussa. Hän pysytteli kisamaisemista 15 vuotta pois palatakseen vuodentakaiseen Cromwellin turnaukseen. Kisa alkoi tuolloin tasapainoisesti, mutta toisen päivän epäonnistuminen lähetti kalifornialaisen kotimatkalle.

Mickelson ajautui tuuliajolle aiemmin tänä vuonna pelatussa Genesis Invitationalissa, missä hän ilmiselvästi löi liian kovaa yrittäessään pysyä Brooks Koepkan ja Bubba Watsonin avausten mitoissa. Connecticutissa pelikaverina kahdella ensimmäisellä kierroksella olivat Rory McIlroy ja Bryson DeChambeau, ja hän tuntuu oppineen läksynsä. Mickelson on sivaltanut draivejaan tällä viikolla tavallista rauhallisemmin, ja on käyttänyt joillakin väylillä avauksissa tavoistaan poiketen puukolmosta.

Jotain on muutenkin ”tekeillä”, sillä 624 PGA Tourin kilpailuaan pelaava Mickelson tuli perjantaina lyöneeksi ensimmäisen kerran urallaan turnauksen kaksi ensimmäistä kierrosta korkeintaan 64 lyönnillä.

PGA Tourin tilastoista löytyy vain kahdeksan pelaajaa, jotka ovat voittaneet kilpailun täytettyään 50 vuotta. Monet ehtivät jo tuomita Mickelsonin kehäraakiksi, kun voittosarakkeeseen ei tullut vuosikausiin uusia merkintöjä. Hän näytti vajaan viiden vuoden tauon jälkeen kaapin paikan Meksikon WGC-sarjan turnauksessa maaliskuussa 2018 ja uudelleen alle vuoden kuluttua Pebble Beachillä.

Mickelsonin otteet ovat olleet aina hieman vuoristoratamaisia, ja hän on tälläkin hetkellä kiertueen strokes gained tiiltä viheriölle -tilastossa vasta sijalla 202. Travelers Championshipissä Mickelson on vastaavassa tilastossa kolmantena, ja on nähdyn kaltaisen tarkkuuden säilyessä loppuun saakka eturivin voittajaehdokas viikonvaihteessa.

Eurooppalaisista parhaissa asemissa kilpailun puolivälissä ovat neljättä sijaa jakava Rory McIlroy (-9) sekä yhdeksättä sijaa jakava Viktor Hovland (-8). Karsiutujien joukossa olivat muun muassa Matthew Fitzpatrick, Danny Willett, Justin Rose sekä Matt Wallace.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje