Lakisto isännöi SM-kisoja - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Lakisto isännöi SM-kisoja

Lakiston viidennen väylän viheriö on kohta, jossa pelaajien taitoa ja henkistä pinnaa mitataan todenteolla.

50-vuotisjuhliaan viettävä SHG on virittänyt uudemman kenttänsä Lakiston hienoon kuntoon kauden kotimaista amatöörihuipentumaa varten. Muutaman viimeisen vuoden aikana tehdyt uudistukset joidenkin väylien ja kaikkien viheröiden osalta ovat nostaneet Lakiston täysiverikseksi kisakentäksi.

Mittaa kentällä on etenkin miesten kisaan varsin vähän ( n. 5900 m), mutta monipuolista osaamista ja strategista kypsyyttä vaativa lähipeli pitänee tulostason aisoissa.

Todellinen testi tulee olemaan viides reikä. Lyhyen par-nelosen viheriö on pienellä kukkulalla. Lähestymisessa pituuskontrollin lisäksi tarvitaan pelisilmää, sillä suunnassa ja mitassa erehtyminen tuo korttiin nopeasti isoja lukuja.

Ensimmäisenä harjoituspäivänä tiistaina kenttä oli erinomaisessa kunnossa. Ainoa kauneusvirhe on seitsemäs viheriö, joka jouduttiin viimeisten viikkojen aikana laittamaan kuntoon siirtonurmen avulla.

Tämäkin viheriö on täysin pelattavassa kunnossa, oletettavasti kuitenkin hieman nopeudeltaan muista poikkeavana

Sankaruutta tarjolla

Edellisvuoden mestarit eivät ole mukana. Linus Väisänen siirtyi heti EM-kisojen jälkeen ammattilaiseksi, hän pelaa loppuviikosta Challenge Tourin kilpailun Teneriffalla. Naisten yllätysmestari Roosa Närhi Kotkan kisoista 2014 ei myöskään ole mukana.

Miesten sarja on ennakkoon varsin tasainen, mestaruustaisteluun saattaa viiden EM-kisoihin osallistuneen pelaajan lisäksi ilmaantua varsinkin alkuvaiheilla kisaa runsaastikin yllätttäjiä.

Lauri Ruuska, Kim Koivu, Kristian Kulokorpi ja Miki Kuronen ovat suurimmat suosikit.

Naisten kisoissa maajoukkueen terävin kärki Matilda Castren, Emily Penttilä, Petra Salko ja KarinaKukkonen jättää SM-kisat väliin. Castren, Salko ja Kukkonen latautuvat seuraavalla viikolla pelattaviin henkilökohtaisiin EM-kisoihin.

Väliviikon osuminen SM-kisaviikolle on varsin harmillista. Maailman huipulle päässeet ja sinne pyrkivät pelaavat varsin usein kolmen-neljän kisan putkia perättäisinä viikkoina.

Jenna Mäihäniemi tavoittelee EM-kisojen välissä SM-kultaa Lakistosta. Caddienä isä Antti Mäihäniemi.

Jenna Mäihäniemi tavoittelee EM-kisojen välissä SM-kultaa Lakistosta. Caddienä isä Antti Mäihäniemi.

Maajoukkueessa pelanneista mukana ovat Jenna Mäihäniemi ja Hannele Mikkola. Myös naisten sarjasta voi tulla erittäin yllätyksellinen. Useimmille pelaajille Lakisto on uusi tuttavuus ja SM-kisojen paine näkyy varmasti päätöspäivänä.

Aiempien vuosien mestareita on mukana: Marika Soravuo juhli jo edellisellä vuosituhannella kolmasti sekä yllätysmestariksi 2008 kisoissa noussut Kaisa Korhonen.

SM-kisat käynnistyvät Lakistossa keskiviikkona kello 7.30. Viimeiset ryhmät starttaavat kello 14.20, joten nähtävä riittää kahtena ensimmäisenä päivänä noin kello 19.00 asti.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

  • Simo Nikus says:

    Olisi huikea olla joskus lukematta Tyryjen kotiinpäinvetoja lemppari ennakkosuosikeista yms omista mielipiteistä näissä virallisissa medioissa. Pitäisi kunnioittaa jokaista pelaajaa ja varsinkin kun moni golfari ei nosta kovin korkealle näitä sepustuksia ja selostuksia, niin älykästä olisi vaieta, ettei tee ennakkosuosikeista hieman noloja tähtiä..Katsotaan kisojen jälkeen ennakkosuosikkien lista a’la Tyryyy