26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista

26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Lake Forestissa voittanut Day maailmanlistan ykköseksi

Viidennen voittonsa tällä kaudella saavuttanut Jason Day on ylivertainen suosikki myös kauden päättävässä Tour Championshipissä. Kuva: Getty Images

Jason Day (-22) eteni vastustamattomasti sunnuntai-iltapäivänä Lake Forestissa päättyneen BMW Championshipin voittoon. Hän pelasi kisan neljännellä kierroksella tuloksen 69, ja jätti toiseksi sijoittuneen Daniel Bergerin kuuden lyönnin päähän.

Voiton myötä Day paitsi vahvisti asemaansa FedExCupin pistejohdossa, nousi myös maailmanlistan ykköseksi ohi Rory McIlroyn, joka jakoi turnauksessa neljättä sijaa. Ykköstila oli 27-vuotiaalle australialaiselle viides tällä kaudella ja toinen kiertueen pudotuspeleissä.

”Mitä tahansa Jason Day tekee tai kenttää hän pelaa tällä hetkellä, on käsittämätöntä”, kuvaili pisteissä 19. oleva Danny Lee.

Day hankkiutui Conway Farmisilla jo 36 reiän jälkeen sen verran tukevaan johtoon, ettei hänen kärkipaikkansa ollut vakavasti ottaen enää uhattuna. 1,5 kuukautta sitten kukaan muu ei olisi tullut kyseeseen vuoden parhaan pelaajan –palkinnon saajaksi kuin kaksi majoria (Masters ja U.S. Open) voittanut Jordan Spieth. Jos Day korjaa potin myös Atlantassa, on hän varsin lähellä myös tätä em. titteliä.

Uusi maailmanlistan ykkönen on ollut sen jälkeen uskomaton, kun hän jäi niukasti heinäkuussa pelatun Open Championshipin uusinnan ulkopuolelle. Tämän jälkeisistä kuudesta turnauksesta hän on voittanut neljä; Canadian Openin, PGA Championshipin (ensimmäinen major-titteli) sekä kaksi pudotuspelikilpailua. Day on pelannut kaikki nämä turnaukset yhteenlaskettuna 101 alle parin.

”Voi olla, että jotkut muuttavat mieltään (vuoden pelaaja –kysymyksessä), jos voitan finaaliturnauksen. Mutta ei pidä unohtaa mitä Jordan on tehnyt major-turnauksissa tänä vuonna. Hänhän on vasta 22-vuotias. Mielestäni valinnan kuuluu osua häneen”, Day sanoi.

Kanssapelaajien mielestä asia on kaikkea muuta kuin selvä. Rickie Fowlerin kantaa kysyttäessä, hän vastasi: ”Olen tyytyväinen, ettei minun tarvitse tehdä valintaa.”

FedExCupin kärkikamppailu on oma lukunsa, mutta BMW Championshipissä taisteltiin viimeisistä paikoista Atlantan finaaliturnaukseen, mihin otetaan pisteissä 30 parhaiten sijoittunutta pelaajaa.

Kakkoseksi Lake Forestissa sijoittunut Berger on Tour Championshipin ainoa tulokas, mutta eräänlaisiin voittajiin kuuluu myös kahdella edellisellä kaudella lyönnillä finaaliturnauksen ulkopuolelle jäänyt Harris English. Hän teki sunnuntaina birdien päätöskierroksen 18. reiällä, ja otti sen avulla viimeisen paikan Atlantan koneeseen.

Ensimmäisenä rannalle jäänyt Daniel Summerhays tärveli mahdollisuutensa sunnuntaina 11. reiän kehnoon tiilyöntin. Bergerin lisäksi myös toinen tulokas,Justin Thomas oli lähellä päästä 30 joukkoon, mutta Dustin Johnsonin kahden birdien lopetus jätti hänet kauden huipennuksen ulkopuolelle.

Lähde: AP

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje