Lähteet Golf Digestille: ET:n pelioikeudet säilyvät ensi vuoteen, eikä karsintoja järjestetä – CT-pelaajat kärsijöinä - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Lähteet Golf Digestille: ET:n pelioikeudet säilyvät ensi vuoteen, eikä karsintoja järjestetä – CT-pelaajat kärsijöinä

Sami Välimäen (vas.) ja Mikko Korhosen voittajakategoriat kestävät tiettävästi vuoden pitempään. Myös Kalle Samooja ja Tapio Pulkkanen ovat saamassa loppuvuodeksi työrauhan. Kuva Getty Images

Euroopan kiertueen kautta pitäisi alkuperäisin kisa-aikataulun valossa olla takana tässä vaiheessa jo 18 kisan verran. Kiertueella ehdittiin kuitenkin pelata vain 11 kisaa ennen kuin pelit keskeytettiin koronaviruspandemian takia. Sen jälkeen peräti 21 ET-kisaa on joko siirretty tai peruttu.

Kiertuetta jatketaan vasta heinä–elokuun vaihteessa. Loppukausi pyritään pelaamaan tiiviinä, mutta kiertueen pistelistan ja pelioikeuksien kannalta tilanne on erittäin haastava.

Golf Digestin lähteiden mukaan European Tour on kuitenkin tehnyt jo päätöksen siitä, miten pelioikeudet ensi kaudelle tullaan jakamaan: kaikki Euroopan kiertueen pelaajat jatkavat ensi kaudella pelejään kiertueella, eikä kukaan karsiudu.

Voittajakategoriat, joista suomalaisista nauttivat Mikko Korhonen ja Sami Välimäki, olisivat siirtymässä vuodella eteenpäin. Se tarkoittaisi sitä, että Korhosella on pelioikeus kauden 2021–2022 loppuun asti. Välimäen pelioikeus ulottuisi vielä vuotta pidemmälle, kauden 2022–2023 loppuun.

Suomalaisittain ikävämpi tieto on puolestaan se, että lähteiden mukaan haastajakiertue Challenge Tourilta ei voisi tänä vuonna nousta rankingin kautta ET:lle. Myöskään Euroopan kiertueen karsintoja, jotka tuottivat kiertueen kassaan viime vuonna noin kaksi miljoonaa euroa, ei oltaisi tänä vuonna järjestämässä lainkaan.

Selkeitä voittajia tilanteessa olisivat siis nykyiset ET-pelaajat, mutta vastaavasti haastajakiertueen pelaajien tilanne olisi surkea, kun nousu pääkiertueelle ei olisi tänä vuonna mahdollinen. Kiertue kuitenkin tiettävästi suunnittelee tilannetta helpottavia kategorioita haastajakiertueen rankingin parhaille.

Lähteiden mukaan European Tourin kausi jatkuu neljän perättäisen Britteinsaarilla pelattavan kilpailun sikermällä. 30. heinäkuuta alkavan British Mastersin jälkeen olisi vuorossa kolme muuta miljoonan euron kisaa. Kisakenttinä toimisi kolme keskusta, joilla on tarjota pelaajille suuret hotellikompleksit: Forest of Arden, Hanbury Manor ja Celtic Manor. Kiertueen odotetaan ilmoittavan asiasta virallisesti lähiaikoina.

European Tour ei ole vielä kommentoinut lähteiden tietoja Golf Digestille.

Lue seuraavaksi: Huippugolfin polttavimmat kysymykset koronavirusepidemian kynnyksellä

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje