Lahirille avausvoitto Euroopan kiertueella - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Lahirille avausvoitto Euroopan kiertueella

Anirban Lahiri on ensimmäinen intialaisvoittaja ET:lle sitten Jeev Milkha Singhin vuonna 2012. Kuva: Getty Images

Vahvasti viikonlopun kierroksilla pelannut Anirban Lahiri (-16) vei voiton sunnuntaina Kuala Lumpurissa päättyneessä Malaysian Openissa. Kun koko johtopallossa pelannut kolmikko Bernd Wiesberger-Alejandro Canizares-Paul Waring esiintyi sunnuntaina tahmeasti, ei Lahiri tarvinnut lopulta suuria urotekoja menestykseensä.

Lahiri lähti edellisen kierroksen tavoin vahvasti liikkeelle tekemällä viiden reiän jaksossa neljä birdietä. Jatko ei sujunut yhtä lennokkaasti, mutta intialaisen onneksi Wiesberger ei ollut sunnuntaina parhaimmillaan. Lahiri käänsi pelin edukseen toiseksi viimeisen reiän birdiellä. Wiesbergerillä oli vielä päätösreiällä mahdollisuus nousta uusintaan, mutta birdieputti jäi hieman vajaaksi.

Kolme kuukautta sitten kortin pääkiertueelle saaneelle Lahirille voitto oli ensimmäinen Euroopan kiertueella. Hän ei mahtunut kisan puolivälissä 20:n joukkoon, mutta teki lauantaina ison harppauksen kohti kärkeä pelaamalla tuloksen 62. Wiesberger oli kuitenkin selkeä voittajasuosikki ennen finaalikierrosta.

Itävaltalainen aloitti kierroksen vakuuttavasti kahdella birdiellä, mutta jatkossa virheet astuivat kuvaan. Wiesberger teki viitosella tuplan ja sisääntulossa kolme bogia. 16. reiän birdie jäi kakkosen jälkeen ainoaksi birdieksi. Se piti hänet vielä johdossa, mutta seuraavan reiän bogi osoittautui kohtalokkaaksi.

Wiesberger on tällä hetkellä yksi ET:n kuumimmista pelaajista. Hän on sijoittunut jokaisessa neljässä viimeisessä kilpailussaan vähintään kuudenneksi. Wiesberger nousi viikko sitten ensimmäisen kerran urallaan Top 50:een maailmanlistalla.

Voitossa pitkään kiinni ollut Bernd Wiesberger joutui pettymään kisan ratkaisuhetkillä. Kuva: Getty Images

Voitossa pitkään kiinni ollut Bernd Wiesberger joutui pettymään kisan ratkaisuhetkillä. Kuva: Getty Images

Lahirille voittaminen ei ole täysin vierasta, sillä häneltä löytyy viisi ykköstilaa Aasian kiertueelta. Hän kuittasi Malesian avoimista vajaat 440 000 euroa sekä paikan World Rankingillä 50:n joukossa. Se saattaa avata hänelle paikan kauden ensimmäiseen major-turnaukseen, Mastersiin.

”Minulla on hieman paha tapa tehdä näistä vaikeaa. Olen onnellinen, vaikka se ei loppua kohden niin kaunista ollutkaan”, Lahiri sanoi.

”Masters on ehdottomasti yksi päämääristäni. En ole ihan varma, kuinka korkealle nousen, mutta tämän voiton myötä mahdollisuuksien pitäisi olla varsin hyvät.”

Jatkuvasti kovia sijoituksia haalinut Wiesberger oli luonnollisesti pettynyt voiton mentyä sivu suun. Hänen olisi pitänyt saada 18. reiän kolmas lyönti sittenkin lähemmäksi reikää päästäkseen uusintaan.

”Pallo oli vähän alamäessä, joten arvelin että siitä ei oikein saa lyötyä reiän viereen. Jouduin hieman varmistamaan paria. Pettymys tämä on”, Wiesberger sanoi. ”En tällä kertaa luottanut svingiini parhaalla tavalla. Hyvä viikko silti, ja onnittelut Anirbanille, joka oli tänään loistava. Täytyy yrittää uudelleen.”

Alejandro Canizares ja Paul Waring (-13) jakoivat kolmatta sijaa. Voittoa puolustanut Lee Westwood oli sunnuntaina yllättävän vaisu. Tulos 75 pudotti hänet viidenneksi. Se kuitenkin riitti nostamaan englantilaisen ykköseksi ET:n uratienestilistalla.

Lähde: ET

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje