2.–9.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[3][6]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Kolmas peräkkäinen vetäytyminen samasta kisasta vaihtui voittoon – kakkonen varmisti pelioikeutensa viimeisessä mahdollisessa startissa

Kolmen kierroksen jälkeen johdossa ollut Brendan Steele (selin) joutui tunnustumaan Kevin Nan paremmuuden Honolulun turnauksessa. Kuva: Getty Images

55 viimeistä kilpailua ovat tuoneet seitsemän vuotta ensimmäistä voittoaan odottaneelle Kevin Nalle neljä ykköstilaa.

Sunnuntaina PGA Tourin kilpailun voittaneen Kevin Nan ylle näytti jo langenneen jonkinlainen kirous Sony Openissa. Kaksi edellistä Honolulun kilpailua eivät ehtineet edes alkutekijöihin, kun hän joutui vetäytymään leikistä loukkaantumisen vuoksi. Siltä näytti hetken aikaa myös viikonvaihteessa käydyn turnauksen alla.

Na lämmitteli keskiviikon pro am -tapahtumaa varten Waialae Country Clubin rangella, ja löi palloa vähän lujempaa.

”Kyljessä tuntui kipua, ja en ollut varma, pystynkö pelaamaan”, hän sanoi.

Toissa vuoden Sony Open jäi väliin pikkusormessa olleen murtuman vuoksi ja viime vuonna vetäytymisen syy oli kipeä niska. Nan on kiittäminen uutta fysiikkavalmentajaansa Cornel Driesseniä, ettei kylkivamma estänyt hänen pelaamistaan kolmannen kerran peräkkäin vuoden toisessa kilpailussa.

”Kun heräsin torstaina, kipua ei tuntunut enää ollenkaan. Olisi tainnut olla toisenlainen tarina, mikäli Cornel ei olisi ollut paikalla”, Na sanoi.

Kisan loppuhuipennus oli tiukka, sillä tulokseen 259 (-21) päätynyt Na jätti toisen sijan jakaneet Chris Kirkin ja Joaquin Niemannin lyönnin päähän.

Kaksi lyöntiä kärjestä ennen päätöspäivää ollut Na siirtyi johtoon tehtyään takaysin puolivälissä kolme peräkkäistä birdieä. Merkittävin onnistuminen tuli lopulta 18. reiällä, kun hän sinetöi viheriön takaa chipillä ja yhdellä putilla voittoon johtaneen birdien.

Na joutui odottamaan seitsemän vuotta ja 369 kilpailua saavuttaakseen ensimmäisen voittonsa PGA Tourilla lokakuussa 2011. Sunnuntaina hän tuuletti voittoa neljäntenä peräkkäisenä kautena tarvittuaan tähän ainoastaan 55 turnausta.

Voitto vei Las Vegasissa asuvan 37-vuotiaan pelaajan maailmanlistalla sijalle 23, ja samalla varteenotettavaksi vaihtoehdoksi syksyn Ryder Cupiin. Na voisi olla kapteeni Steve Strickerille todellinen valttikortti, sillä loistavat puttaajat ovat haasteotteluissa usein kultaakin kalliimpia.

Na ei ole pitkästä ja varsin hyvästä urastaan huolimatta koskaan onnistunut raivaamaan tietä USA:n joukkueeseen sen koommin Ryder kuin Presidents Cupissakaan.

Vaikka Chris Kirk jäi niukasti uusinnan ulkopuolelle, tuntui jaettu toinen sija hänestä takuulla eräänlaiselta voitolta. Kyseessä oli niin sanotulla medical-säännöllä pelanneen Kirkin viimeinen turnaus poikkeusluvalla, mutta tuhti esitys sinetöi hänelle täyden pelioikeuden loppukaudeksi.

Toukokuussa 2019 kilpagolfista sivuun alkoholismin ja masennuksen vuoksi jäänyt Kirk tarvitsi Waialae Country Clubilla kortin uusimiseen vähintään 148 FedEx Cupin pistettä, mikä edellytti vahvaa top 3 -sijoitusta.

Kirk, 35, on voittanut urallaan neljä PGA Tourin kilpailua.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje