Ursula Wikström ja hänen nelipalloparinsa Noora Komulainen tarvitsevat perjantaina voiton päästäkseen jatkoon Skotlannin EM-joukkuekilpailussa. Kuva: Tristan Jones/LET
Ladies European Tour |
4.12.2017

Wikström ja Tamminen ratkaisevat jälleen LET-rankingin parhaan suomalaissijoituksen

Vain Minea Blomqvist-Kakko on kertaalleen horjuttanut kaksikon keskinäistä ”valtataistelua” viimeisen neljän vuoden sisällä.

Wikström vai Tamminen? Tamminen vai Wikström? Parhaan suomalaisen sijoitus naisten Euroopan kiertueen rahalistalla on ollut viime vuosina lähes poikkeuksetta näiden kahden pelaajan kauppa.

Yllä mainittuun kysymykseen saadaan vuoden 2017 osalta vastaus, kun keskiviikkona Dubaissa käynnistyvä LET:n finaaliturnaus saadaan lauantaina päätökseen. Finaalikilpailun alla Ursula Wikström (31 518 euroa) on kiertueen rankingissa sijalla 34, kun 3798 euroa vähemmän tienannut Noora Tamminen löytyy listalta kymmenen sijaa alempaa.

Kun Tamminen pelasi ensimmäisen kautensa pääkiertueella vuonna 2013, Minea Blomqvist-Kakko sijoittui rahalistalla parhaana suomalaisena sijalle 46. Tämän jälkeen sinivalkoisten taistelu rankingissa on käyty tyystin Tammisen ja Wikströmin kesken.

Vuosi sitten marssijärjestyksen määräsi Tamminen. Kaudella 2015 oli Wikströmin vuoro, ja vuotta aikaisemmin rankingin paras suomalainen oli Tamminen.

Molemmat ovat jo aiemmin muistuttaneet, etteivät perusta suuremmin keskinäisille rankingjärjestyksille. Kun kilpailuun lähdetään, ainoa tavoite on mahdollisimman hyvä menestys. Listojen ja rankingsijoitusten tutkiminen jäävät enemmän tai vähemmän toissijaisiksi.

Lienee silti selvää, että maan sisäinen ”listavoitto” lämmittää aina tavoitteellisen urheilijan mieltä.

Noora Tamminen tähtäilee kauden viimeiset puttinsa Emirates Golf Clubilla. Kuva: Tristan Jones/LET

Oman mielenkiintonsa kilpailuun tuo korttien uusiminen kaudeksi 2018. Vahvistamattoman tiedon mukaan vahva kategoria LET-kiertueelle heltiää rankingin 60 ensimmäiselle aiemman 80:n sijaan.

Blomqvist-Kakko on ennen Dubain turnausta rankingissa sijalla 56. Eroa tällä hetkellä ensimmäisen ”putoajan” paikalla olevaan Jessica Karlssoniin on vajaat 600 euroa, joten espoolaiselle kunnon lisätienestit tämän viikon kilpailussa olisivat tarpeen.

Espoolaisella on toki mahdollisuus ohittaa rankingissa vaikka molemmat edellään olevat suomalaiset, mutta se vaatisi häneltä finaalikisassa paitsi Wikströmin ja Tammisen apua, myös kärkipään sijoitusta.

Rajoitettu kortti on luvassa sijoille 61–80 päätyneille pelaajille. ”Tiivistykset” ovat ymmärrettäviä, sillä olennaisesti pudonneeseen LET:n kilpailumäärään ei näyttäisi olevan odotettavissa nopeaa lisäystä. LPGA Tour ja miesten Euroopan kiertue mainitsivat jonkinlaisista mahdollisista yhteistyökuvioista LET:n suuntaan, mutta konkreettisia tietoja näistä ei ole toistaiseksi tullut julkisuuteen.

Krista Bakker on tässä vaiheessa LET:n rankingissa sijalla 76, ja pysyessään 80:n joukossa varmistaisi siten itselleen osittaisen kategorian. Karsintafinaalin osallistujaluettelosta löytyvä Sanna Nuutinen (ranking 118.) tarvitsee Dubain turnauksessa tuhdimman onnistumisen tarttuakseen kortin kulmaan.

Suomalaiset saavat Dubain turnauksessa nimekästä seuraa, sillä Emirates Golf Clubilla pelattavaan koitokseen ovat starttaamassa muun muassa Solheim Cup -pelaajat Charley Hull, Catriona Matthew, Georgia Hall, Jodi Ewart Shadoff sekä USA:n joukkueesta Brittany Lincicome.

Hall on jo varmistanut kiertueen rankingvoiton.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.