21.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][24]
KilpailuaSuomalaista
Ladies European Tour

Ursula Wikström: ”Vähän sellainen kenttä, missä voi sattua ja tapahtua”

Suomalaisten ”Australia Swing” käynnistyy torstaina Bonvillen turnauksella.

Naisten Euroopan kiertueen kausi pääsee tällä viikolla kunnolla vauhtiin, kun ohjemassa on kolme peräkkäistä Australiassa pelattavaa turnausta. Näistä ensimmäisenä vuorossa on The Pacific Bay Resort Australian Ladies Classic, joka on kyseisistä kilpailuista palkintoarvoltaan suurin.

Suomalaisista turnaukseen ovat starttaamassa Noora Komulainen, Ursula Wikström, Krista Bakker ja Sanna Nuutinen. Kaksi ensin mainittua olivat mukana toissa viikolla Australian Victoriassa käydyssä LPGA Tourin ja ET:n yhteiskilpailussa, joka päättyi molempien osalta karsiutumiseen.

Komulainen ja Wikström osallistuivat jo tammikuun ensimmäisellä puoliskolla kauden avanneeseen Arabiemiraattien turnaukseen. Kaksikon panos Fatima Bint Mubarak Openissa oli hyvä, sillä Komulainen sijoittui lopputuloksissa 11:nneksi ja Wikströmkin (18:s) ylsi 20:n joukkoon.

Gold Coastilla vietetyn harjoitusviikon jälkeen suomalaiset pääsivät ottamaan tuntumaa Bonville Golf Resortin kisa-areenaan, joka on Wikströmin mielestä kaikkea muuta kuin tavallinen kenttä.

”Hienoa kenttää pelataan tällä viikolla. Tosin se on vähän sellainen, missä voi sattua ja tapahtua. Lyhyitä par-viitosia, mutta toisaalta osa griineistä ja niiden ympäristöistä on haasteellisia – korotettuja ja muodokkaita”, hän sanoi.

Ainoa jännitys tässä on, miten keli meitä suosii, kun torstaista sunnuntaihin on luvattu hirveää sadetta ja myrskyä.

Treeneissä Wikström on keskittynyt monipuoliseen lyöntiharjoitteluun.

”Olen treenannut kentällä erilaisten lyöntien haltuunottamista. Pinnat ovat täällä pehmeämmät kuin Vic Openissa, eli varsinkin lähipelissä tarvitsee hieman erilaisia lyöntejä.”

Noora Komulainen oli kauden ensimmäisessä turnauksessa 11:s. Tuleeko Bonvillessä top 10 -sijoitus? Kuva: Tristan Jones/LET

Kenttä on ennestään molemmille tuttu, sillä Bonville Golf Resort isännöi LET:n kilpailua myös viime kaudella. Noora Komulainen ei huomannut kentässä muutoksia vuoden 2018 visiittiin verrattuna.

”Ainakin nyt 27 reiän harjoittelun perusteella vaikuttaa ihan samalta kuin viime vuonna. Ainoa jännitys tässä on, miten keli meitä suosii, kun torstaista sunnuntaihin on luvattu hirveää sadetta ja myrskyä. Toivotaan, että päästään pelaamaan suht normaalisti.”

”Omassa tekemisessä oli ekalla viikolla hakemista. Nyt jo treeneissä on tuntunut paremmalta. Ehkä se tästä taas pikkuhiljaa lähtee luonnistumaan.”

Kilpailun korkeimmalle rankattu (75:s) pelaaja, Hollannin Anne Van Dam voitti viime kaudella kaksi kilpailua LET:llä, ja on tälläkin viikolla yksi suurimmista menestyssuosikeista.

Muita kärkipäähän ennustettavia pelaajia ovat muun muassa ruotsalaiset Madelene Sagström ja Caroline Hedwall, Etelä-Afrikan Ashleigh Buhai sekä Englannin Meghan Maclaren.

The Pacific Bay Resort Australian Ladies Classic on palkintoarvoltaan 350 000 Australian dollarin eli noin 220 000 euron turnaus.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

  • Utelias says:

    Kaunis ja hyvin hoidettu kenttä. Kun siellä joku vuosi aikaa pelasin, nimesin sen Australian Agustaksi, vaikka en kyseisellä Jenkkien kentällä ole pelannut. Kauniit
    kukkaistutukset, vesiesteet, kumpuileva maasto tekevät kentästä mielenkiintoisen ja sopivasti haasteellisen. Ennen kaikkea silmä lepää maisemissa!