[10][12]

[10][12]
Ladies European Tour

Ursula Wikström kiri 11:nneksi Arabiemiraateissa

Vahva päätöskierros nosti Wikströmin lyönnin päähän top 6:sta. Minea Blomqvist-Kakko putosi toisena vuotena peräkkäin Abu Dhabin kisan kärkikymmeniköstä ratkaisuhetkillä.

Abu Dhabissa pelattu naisten Euroopan kiertueen turnaus päättyi suomalaisittain kaksijakoisissa tunnelmissa. Finaalikierroksen suurin ilon aihe oli Ursula Wikströmin nousu jaetulle 11. sijalle, mutta Minea Blomqvist-Kakon putoaminen top 10:stä jätti lauantain tiimellyksestä hieman karvaan maun.

Wikström ei tilastoinut jämäkällä 68 lyönnin kierroksellaan yhtään bogia. Birdiejä vantaalaiselle kirjattiin neljä, kaksi kummallekin kenttäpuoliskolle. Hän jäi tuloksellaan 277 (-11) lopulta yhden lyönnin päähän kuudennen sijan jakaneista pelaajista.

”Välillä neljä alle -kierroskin tuntuu huonolta, kun vertaa kierrosta pelikavereihin, jotka upottivat puttejaan hyvällä prosentilla. Itse taas missailin lyhyitäkin putteja aivan liikaa. Lopussa onneksi sain muutaman upotettua. Lyöminen sen sijaan oli hyvää ja tästä on kiva jatkaa kotimaan kautta Intiaan”, Wikström sanoi.

Seitsemäntenä 54 reiän jälkeen ollut Blomqvist-Kakko ei onnistunut säilyttämään asemiaan kymmenen joukossa. Tuloksen 72 pelannut espoolainen aloitti kierroksen kymmenellä peräkkäisellä parilla, kunnes avasi 11. reiällä birdietilinsä. Päivän toinen birdie tuli toiseksi viimeisellä, mutta 14. ja 18. reiän bogit olivat kohtalokkaita top 10 -sijoitusta ajatellen.

Blomqvist-Kakko oli myös vuodentakaisessa Abu Dhabin kisassa kiinni vahvoissa sijoituksissa ennen neljättä kierrosta. Tuolloin päätöspäivän tulos pudotti hänet sijalle 14.

Noora Tamminen (-4) jakoi 43. sijan. Turnauksen muut suomalaiset Krista Bakker ja Sanna Nuutinen eivät selviytyneet jatkokierroksille.

Fatima Bint Mubarak Ladies Openin voiton vei Aditi Ashok (-18). Englannin Solheim Cup -pelaaja Georgia Hall jäi intialaisesta lyönnin päähän. Ruotsin Camilla Lennarth (-16) oli parhaana pohjoismaalaisena kolmas.