[6][5]

[6][5]
Ladies European Tour

Ursula Wikström ja Krista Bakker top 15:een Australian LET-kilpailussa

Avausreiän ongelmat söivät Wikströmin mahdollisuudet korkeaan sijoitukseen Bonville Golf Resortissa.

Ykkösellä tullut triplabogi heitti kohtalokkaasti kapuloita rattaisiin, Ursula Wikströmin kamppaillessa kauden ensimmäisestä top 10 -sijoituksesta naisten Euroopan kiertueen kilpailussa.

Jatko oli urhoollista taistelua, eikä vantaalainen tehnyt kierroksellaan enää ainuttakaan virhettä. Myös muut parista poikenneet reikätulokset, eli kolme birdieä, syntyivät ulosmenossa, ja Wikströmille kirjattiin tulos 72.

Kokonaistulokseen 288 (par) päätynyt Suomen ykköspelaaja jäi turnauksessa lopulta vain lyönnin päähän top 10 -sijoituksesta jaettuaan 12. tilan USA:n Kim Kaufmanin kanssa.

”Rundin alotus oli vähän heavy, mutta ekan väylän jälkeen oli taas hyvää peliä. Lyöminen ei ollut ihan samalla tasolla kuin kisan alussa, mutta putteri ja hyvä wedge-peli pelastivat meikäläisen tänään monta kertaa. Ja oli kyllä koko viikon vaativat olosuhteet. Sai taistella koko ajan, eikä mikään tullut helpolla”, Wikström sanoi.

Krista Bakker pelasi sunnuntaina kisan parhaan tuloksensa, 70. Hän aloitti bogilla, mutta hivuttautui sittemmin eaglen ja kolmen birdien turvin taistelemaan paikasta kymmenen joukkoon. Tämän esteeksi muodostui Bonville Golf Resortin kentän 15. reiällä lipsahtanut tuplabogi.

Lyönnillä Wikströmille hävinnyt Bakker paranteli kuitenkin asemiaan edellispäivään nähden kahdeksalla pykälällä, ja venyi mukavasti jaetulle 14. sijalle Walesin Becky Morganin seuraksi.

The Pacific Bay Resort Australian Ladies Classicin voiton vei Marianne Skarpnord (-8). Peli ratkesi norjalaisen eduksi finaalikierroksen loppusuoralla tekemällään kahdella birdiellä. Espanjan Nuria Iturrios ja Australian Hannah Green (-6) täydensivät kärkikolmikon.

Pohjoismaalaisten panos Bonvillessä oli vahva, sillä top 10:een mahtui myös neljä ruotsalaista ja kaksi tanskalaista pelaajaa.

Kisan kaksi muuta suomalaista Sanna Nuutinen ja Noora Komulainen karsiutuivat kahden kierroksen jälkeen.

Seuraavaksi kiertue siirtyy 800 kilometriä etelämmäksi Canberraan, missä ensi perjantaina käynnistyy Canberra Classic – turnaus.