[11][17]

[11][17]
Ladies European Tour

Ursula Wikström finaalikierroksen paras Sanya Ladies Openissa

Kauden toiseksi parhaan sijoituksensa saavuttanut Wikström kiilasi LET:n rankingissa Noora Tammisen edelle.

Ursula Wikström (-4) esitti Yalong Golf Clubin kentällä pelatun LET-kisan päätöskierroksella näyttävän loppukirin. Se riitti Sanya Ladies Openissa jaettuun 12. tilaan, joka sivuaa hänen toiseksi parasta sijoitustaan kaudella 2017.

Sunnuntain kovimman tuloksen pelannut (67) Wikström teki turnauksen 12 birdiestään seitsemän kolmannella kierroksella.

Hän aloitti birdietehtailunsa viidennellä reiällä ja lisäsi saldoaan ulosmenon lopussa tulleilla peräkkäisillä onnistumisilla. 10. reiän bogin Wikström kuittasi nopeasti 11. reiän birdiellä, ja teki niitä vielä kolme lisää rei’illä 13, 14 ja 16.

Vantaalainen oli tuossa vaiheessa tiukasti kiinni top 10 -sijoituksessa, mutta 17. reiän bogi esti nämä toiveet.

”Olin aamulla innoissani kun näin, että tänään tulee kovaa ja kenelläkään ei tule olemaan helppoa kentällä. Tiesin, että hyvällä rundilla pystyy nousemaan listoilla ja huonolla pysyy peräpäässä”, Wikström sanoi.

”Kierroksen alkuun taistelin tärkeitä pareja, ja sitten aloin saamaan lyönnistä paremmin kiinni ja palloa lähemmäksi lippua. Putterikin toimi tänään mainiosti. Nyt kotiin ja vielä on Dubai jäljellä.”

Wikström on pelannut tällä kaudella kymmenen kilpailua LET-kiertueella, joista kolme on päättynyt karsiutumiseen. Paras sijoitus (11:s) ja suurimmat tienestit (9202 euroa) ovat peräisin Fatima Bint Mubarak Ladies Openista.

Espanjan avoimissa hän oli Sanyan turnauksen tavoin 12:s. Molemmista kertyi kotiin vietäväksi 6000 euroa. Wikström nousi viikonvaihteen kisan päätteeksi LET:n rankingin parhaaksi suomalaiseksi 31 518 euron kokonaisansioillaan. Sillä heltiää rahalistan 34. sija. Kiinan kisan sivuuttanut Noora Tamminen (27 720 euroa) on kymmenen sijaa alempana.

Kilpailussa kahdeksantena 36 reiän jälkeen ollut Krista Bakker (+2) pelasi sunnuntaina vaisusti. Tuloksen 77 pelanneen Bakkerin (40:s) ainoa birdie tuli yhdeksännellä reiällä. Joukkoon mahtui myös yksi tupla ja neljä bogia, joista kolme tuli putkeen kolmella viimeisellä reiällä.

Päätöspäivä oli niin ikään Minea Blomqvist-Kakolle (+7) hankala. Seitsemän bogia sisältänyt 79 lyönnin kierros pudotti hänet lopputuloksissa 30 pykälää, sijalle 66.

Turnauksen voitto meni viime viikon tapaan Ranskaan. Tällä kertaa vuorossa oli Celine Boutier (-12), jolle ykköstila oli ensimmäinen naisten Euroopan kiertueella. Kakkoseksi sijoittunut Korean Solar Lee hävisi voittajalle neljä lyöntiä.

Islannin Valdis Thora Jonsdottir (-7) sijoittui parhaana pohjoismaalaisena kolmanneksi.