[11][17]
Ladies European Tour

Tammiselta upea nousu Kiinassa

Noora Tamminen venyi jatkokierroksilla top 20:een World Ladies Championshipissä.

Kauden ensimmäisen turnauksensa naisten Euroopan kiertueella pelannut Noora Tamminen (par) päätti urakkansa Mission Hillsillä kunniakkaasti. Hän löi kisan jälkimmäiset 36 reikää yhtensä neljä alle parin, ja kiri lopputuloksissa sijalle 19.

Tamminen oli sunnuntaina loppuun pelaamaansa kolmatta kierrosta 12 reiän jälkeen parissa. Kierroksen jälkimmäinen kolmannes sujui kolme alle, ja saldoksi tuli kisan paras henkilökohtainen tulos, 69 lyöntiä. Finaalikierrokseensa 8335, 96 tienannut suomalainen käytti kaksi lyöntiä enemmän.

”Tämä oli kyllä fyysisesti raskain kisa pitkään aikaan. Kaksi ensimmäistä päivää satoi rankasti vettä, enkä päässyt ensimmäisenä päivänä pelaamaan ukkoskeskeytyksen vuoksi kuin seitsemän reikää. Eilinenkin kierros jäi kesken, mutta sain onneksi pidettyä vauhdin ja hyvän fiiliksen kisan loppuun saakka”, Tamminen sanoi.

”Löin palloa tosi varmasti koko kisan ajan, enkä missannut kuin muutaman viheriön. Se vähän jäi harmittamaan, etten saanut upotettua niistä useampia birkkuja. Kauden avauksesta jäi kuitenkin hyvät fiilikset ja tästä on kiva jatkaa kohti toukokuussa pelattavaa Marokon kisaa.”

Tamminen oli myös kilpailun paras pohjoismaalainen. Ursula Wikström karsiutui kahden kierroksen jälkeen.

Korealaiset kävivät World Ladies Championshipin voitosta kovan keskinäisen kamppailun. Pisimmän korren veti Jung Min Lee (-8), joka pelasi osuvaan paikkaan päivän kovimman (66) noteerauksen.

Seung Hyun Lee, Bo Kyung Kim sekä kisaa pitkään johtanut Han Sol Ji hävisivät voittajalle yhdellä lyönnillä.

Walesin Becky Morgan (-3) sijoittui parhaana ei-aasialaisena pelaajana yhdeksänneksi. Hän pelasi kolmannella kierroksella koko kilpailun parhaan tuloksen, 65 lyöntiä.

Lee kuittasi ykköstilastaan 95 231,85 euron ansiot.

LET-kiertue jatkuu toukokuun 5.-8. päivinä pelattavalla Lalla Meryem Cupilla.