[11][17]

[11][17]
Ladies European Tour

Noora Tammisella hyvä päätöskierros Dubaissa − Feng voittoon hurjalla loppukirillä

Rankingin paras suomalainen kokosi tällä kaudella ennätystienestinsä naisten Euroopan kiertueella. Shanshan Feng voitti Dubai Ladies Mastersin jo neljännen kerran.

Noora Tamminen pesi kasvonsa Emirates Golf Clubilla pelatun LET:n finaaliturnauksen kahtena jälkimmäisenä päivänä. Tuusulalainen ylsi täpärästi kilpailun kolmannelle kierrokselle, jolla hän onnistui tuntuvasti kohentamaan sijoitustaan.

Tulos 70 jakoi lauantain neljänneksi parasta tulosta, ja sijoitustaan 24 pykälällä kohentanut Tamminen venyi kilpailussa lopulta 29:nneksi.

Tamminen aloitti päätöskierroksen bogilla, mutta sen jälkeen korttiin ei tullut enää yhtään tahraa. Birdiejä hän teki kolme. Virheiden välttely oli päivän avainsana; siinä missä Tamminen teki kahdella ensimmäisellä kierroksella yhteensä 11 bogia, ei tämä sarake karttunut enää lauantaina kuin yhdellä.

Kilpailun muut suomalaiset, Minea Blomqvist-Kakko, Krista Bakker ja Ursula Wikström karsiutuivat.

Dubaissa 4725 euroa kuitanneen Tammisen kausiansiot nousivat 65 517 euroon, mikä on hänen uusi ennätyksensä. Rankingsijoitus, 22:s, on niin ikään hänen korkein noteerauksensa vuonna 2013 alkaneella ammattilaisuralla.

<a href=Krista Bakker, Noora Tamminen, Minea Blomqvist-Kakko ja Ursula Wikström pelaavat LET-kiertueella myös kaudella 2017. Kuva: Tristan Jones/LET" width="630" height="420" />

Wikström sijoittui rahalistalla 28:nneksi, 55 401 euron tienesteillään. Vahvan kategorian ensi kaudeksi LET:lle sinetöivät myös Blomqvist-Kakko (74:s) ja Bakker (78:s). Oona Vartiainen (81:s) jäi top 80:sta vain 462 euron päähän, ja hän joutuu tavoittelemaan kattavampaa kategoriaa joulun alla pelattavasta karsintafinaalista.

Vartiaisen kohtaloksi koitui Laura Jansonen venyminen Dubain turnauksessa 23:nneksi. Hän nousi hieman yli 6000 euron palkintosummallaan rankingissa sijalle 79, ja pudotti samalla turkulaisen ensimmäisenä pois 80:n joukosta.

Vartiaista ei auttanut sekään, että Jodi Ewart Shadoff ja Beatriz Recari ”siivottiin” vastoin ennakkotietoa alle kuusiturnausta pelanneina viime hetkellä pois kiertueen rahalistalta.

Tässä vaiheessa on selvää, että ensi kaudella ainakin viisi suomalaista pelaa vahvalla kategorialla LET:llä. Sanna Nuutinen oli jo aiemmin varmistanut ”sarjanousunsa” hyvällä menestyksellään Euroopan kakkoskiertueella. Vartiaisen lisäksi LET:n karsintafinaaliin osallistuvat LindaHenriksson ja Elina Nummenpää.

Shanshan Feng on Dubai Ladies Mastersin todellinen kestomenestyjä. Kuva: Tristan Jones/LET

Dubai Ladies Mastersin voitti viimevuotiseen tapaan Shanshan Feng (-10). Kiinalainen esitti lauantaina hurjan loppukirin (64) nousten kahdella lyönnillä niin ikään hienosti päätöspäivänä venyneen Charley Hullin edelle. Voitto oli Riossa pronssia saavuttaneelle Fengille peräti neljäs Dubain turnauksessa.

Loppukauden komeetta Aditi Ashok ja kisaa ensimmäisen kierroksen jälkeen johtanut FlorentynaParker jakoivat kolmannen sijan, neljä lyöntiä voittajalle hävinneinä. Tanskan EmilyKristine Pedersen oli parhaana pohjoismaalaisena seitsemäs.

Kilpailu lyhennettiin 54 reiän mittaiseksi, kun ensimmäinen pelipäivä peruuntui lähes kokonaan Anne-Lise Caudalin caddien Maximilian Zechmannin kuoleman vuoksi.

Naisten Euroopan kiertueen rankingin ykkönen oli tänä vuonna kaksi kilpailua voittanut Beth Allen (313 079 euroa). Ashok (206 664 euroa) ja Parker (175 361 euroa) täydensivät kärkikolmikon. Pohjoismaalaisista paras oli kuudenneksi sijoittunut Tanskan Nanna KoertzMadsen (142 465 euroa).