[13][26]

[13][26]
Ladies European Tour

Noora Tamminen seitsemäs Lalla Meryem Cupissa

Tamminen saavutti Marokossa uransa seitsemännen top 10 -sijoituksen LET-kiertueella. Krista Bakkerin ote petti finaalikierroksella pahemman kerran.

Noora Tamminen venyi seitsemänneksi sunnuntaina Marokon pääkaupungissa Rabatissa päättyneessä LET:n turnauksessa. Hän löi finaalikierroksella lukemat 71, ja päätyi lopputulokseen 286 (-2). Eroa voiton vieneeseen KlaraSplikovaan kertyi kuusi lyöntiä.

Tamminen pelasi kaikki kierroksensa 70 ja 73 lyönnin välimaastoon. Viidennen kautensa naisten Euroopan kiertueella helmikuussa aloittanut tuusulalainen teki neljännellä kierroksella kolme birdieä ja kaksi bogia.

Hän kuittasi etuysin molemmille par-viitosille birdiet, ja oli kierrostaan yhdeksän reiän jälkeen kaksi alle. Tilanne muuttui sisääntulon alussa tulleiden bogien myötä, mutta Tamminen ei sortunut enää jatkossa virheisiin. Päivän kolmas birdie syntyi kentän viimeisellä (15) par-kolmosella.

Tammiselle Rabatin turnauksen seitsemäs sija toi suuren helpotuksen, sillä kauden kaksi ensimmäistä kisaa päättyivät karsiutumiseen. Tampereella Ruotulan kentällä pelaajaksi varttuneen Tammisen pankkitili karttui viikonvaihteessa 12 600 eurolla, ja hän nousi LET:n rankingissa 21:nneksi.

Royal Golf Dar Es Salam -klubin kenttä tuntuu sopivan Tammiselle tavallista paremmin, sillä hän sijoittui vuodentakaisessa Lalla Meryem Cupissa neljänneksi. Tämä on myös hänen paras saavutuksensa naisten pääkiertueella.

Klara Splikova nousi finaalikierroksen näyttävän esityksen ansiosta kisan voittoon. Kuva: Tristan Jones/LET

Neljäntenä 54 reiän jälkeen ollut Krista Bakker (+4) ei saanut peliään kulkemaan tiukassa paikassa. Päätöskierroksen tulos 79 oli koko päivän heikoin, ja Bakker putosi sijoituksissa jaetulle 25. tilalle.

Kolmas jatkokierroksille yltänyt suomalainen, Sanna Nuutinen (+9), päätti urakkansa tulokseen 75, ja säilytti paikkansa niukasti 50:n joukossa.

Spilikovan (-8) menestys perustui finaalikierroksen upeaan esitykseen; tulos 66 oli koko kilpailun paras noteeraus, johon ylsi sunnuntaina myös Englannin Georgia Hall (4:s). Tammisen kanssa pelannut 22-vuotias tsekkiläinen oli ennen neljättä kierrosta kuudennella sijalla.

Uran ensimmäinen LET-voitto oli Prahassa asuvalle pelaajalle erityisen maukas, sillä hän jätti toiseksi sijoittuneen norjalaistähden Suzann Pettersenin lyönnin päähän.

Englannin Annabel Dimmock (-6) säilytti kolmannen sijansa. Pettersenin ja Tammisen lisäksi top 10:een ei mahtunut muita pohjoismaalaisia.

LET-kiertueen kilpailut jatkuvat tulevana torstaina käynnistyvällä Mediterranean Ladies Openilla. Suomalaisista tähän Barcelonassa pelattavaan turnaukseen osallistuvat Tamminen, Bakker, Nuutinen, Blomqvist-Kakko sekä Marokon turnauksen väliin jättänyt Ursula Wikström.