[11][15]

[11][15]
Ladies European Tour

Noora Tamminen Ranskan ”maratoonikisan” paras suomalainen

Tamminen oli syystäkin tyytyväinen napattuaan kauden toisen top 10 -sijoituksen LET:llä. Myös muut kolme suomalaista pelasivat kisassa täydet kierrokset.

Tasaisen vahvan kilpailun pelannut Noora Tamminen (70-68-69-68, -5) nousi parhaaksi suomalaiseksi Ladies European Tourin Lacoste Ladies Open -kilpailussa Ranskassa. Tamminen sijoittui jaetulle yhdeksännelle sijalle ja jäi kisan voittaneesta Yhdysvaltojen Cristie Kerristä 12 lyöntiä.

Kerr oli kisassa täysin omaa luokkaansa, mutta kolmas sija jäi Tammiselta vain kolmen lyönnin päähän.

Neljän kierroksen mittainen kisa keskeytettiin useaan otteeseen huonon sään johdosta ja päivät venyivät pelaajilla pitkiksi.

”Oli todella erikoinen kisa. Tänään tunsi kyllä pelanneensa. Golfmaratoonilta tämä tuntui”, Noora Tamminen myönsi.

Tamminen jatkaa LET:n rahalistalla parhaana suomalaisena. Onnistuminen Ranskassa tuli hyvään saumaan, sillä Tamminen on tuskaillut pelinsä kanssa pitkin kautta.

”Tosi vaikean kesän tuntuu hyvältä saada onnistuminen ja nähdä kehitystä omassa pelissä. Tämä antaa uskoa jatkoon. Ensiviikolla lähden jenkkeihin LPGA Tourin karsinnan 2. vaiheeseen. Nyt tarvitsen vain hyviä treenipäiviä alle”, hän kommentoi.

Ursula Wikström, -2, oli toiseksi parhaana suomalaisena 23:s. Wikström (65-69-69-75) pelasi kolme ensimmäistä kierrosta erinomaista golfia, mutta sunnuntaina peli ei kulkenut samalla tavalla. Kaksi tuplaa etulenkillä oli liikaa, vaikka Wikström paransikin peliään tuntuvasti loppua kohden.

Minea Blomgvist-Kakko (68-72-70-69, -1), oli lyönnin huonommalla tuloksella kisassa 25 ja Krista Bakker (73-70-73-75, +11) 51:s.

Kiertue jatkuu marraskuun ensimmäinen päivä Abu Dhabissa. Marraskuussa pelataan myös Intiassa ja Kiinassa.