11.–18.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][22]
KilpailuaSuomalaista
Ladies European Tour

Noora Tamminen avioon – avaa kautensa Australiassa

Tulevalla kaudella Komulainen (os. Tamminen) pelaa LET-kiertueen lisäksi Symetra Tourilla. Kehitystä hän toivoo etenkin wedgepeliinsä.

Noora Tamminen on tuttu nimi suomalaisille kilpagolfin ystäville etenkin naisten Euroopan kiertueen tuloslistoilta. Jatkossa listoilla komeilee kuitenkin nimi muodossa Noora Komulainen.

Tamminen, 27, avioitui uudenvuoden aattona pitkäaikaisen poikaystävänsä ja myös hänen caddienaan toimineen Roope Komulaisen kanssa ja muutti nimensä muotoon Komulainen.

”Komulainen-Tamminen, ei taitaisi ihan toimia LET:llä, kun Tammisenkin kanssa on ollut välillä hankalaa”, hyväntuulinen nainen naureskeli tiistaina Golfliiton ammattilaisille järjestämässä harjoitustapahtumassa Planmeca Areenalla Helsingissä.

”Golfin suhteen jatketaan samalla kaavalla. Talvella Roope pystyy olemaan minun mukanani ainakin joissain kisoissa, kun hänen työnsä sen mahdollistaa. Muilta osin käytän paikallisia caddieita. Ihannetilanteessa olisi tietysti vakinainen caddie, mutta taloudellisesti se ei tällä hetkellä ole mahdollista”, Komulainen sanoo.

Roope Komulainen toimi Noora Tammisen caddiena mm. Rion olympiakilpailuissa.

Häähumun laannuttua Komulainen aikoo pyhittää vuoden alkupuoliskon fysiikka- ja lajiharjoittelulle. Kausi LET:llä käynnistyy helmikuun alussa Australiassa, jonka jälkeen vuorossa on todennäköisesti kisareissu Etelä-Afrikkaan.

”Pelaan ensin Vic Openin, joka on kisoista taloudellisesti merkittävin. Seuraavalla viikolla on vuorossa pienempi kisa ja sen jälkeen Australian Openin karsinta. Helmikuun viimeisellä viikolla pelaan sitten vielä toisen vähän isomman kisan, eli koko helmikuu menee Australiassa”, hän kertoo.

Komulainen kärsi viime kauden selkävaivoista, jotka opettivat kuuntelemaan kroppaa tarkemmin kauden aikana. Talven aikana hän on keskittynyt parantamaan fysiikkaansa.

”Kausi oli aika vaikea. Moni kisa peruttiin viime tipassa. Siitä aiheutui sellainen yleinen ahdistus kauden edetessä. Loppukaudesta sain olon nollattua ja nautin taas pelaamisesta”, 12 kisaa kauden aikana pelannut ja kiertueen rahalistalla sijalle 42 sijoittunut Komulainen sanoo.

Minulla on hyvä fiilis alkavasta kaudesta.

Lajiharjoittelussa fokus on talvikaudella tiukasti wedgepelissä, jonka tasoon kokenut pelaaja ei ole lainkaan tyytyväinen.

”LPGA:n karsinnoissa menetin monta lyöntiä wedgepelin takia. Löin huonoja lyöntejä. Ruohokin on toki erilaista, tosi jäykkää ja karheaa bermudaa, joka vaatii totuttelua, mutta wedgepeliä haluan kehittää paljon paremmaksi”, hän kertoo.

Tuleva kausi on Komulaiselle sikäli erilainen, että ohjelmassa on LET:n lisäksi LPGA:n haastajakiertue Symetra Tourin kilpailuja, joita hän pääsee pelaamaan tämänhetkisen tiedon valossa kahdeksan. Symetra Tourin rajoitetun pelioikeuden Komulainen sai jäätyään ulos LPGA Tourin karsintojen finaalivaiheesta kahdella lyönnillä.

”Panostan Symetra Touriin ainakin alkukaudesta paljon ja katsotaan sitten, miten lähtee sujumaan. Jos pelaan siellä hyvin, pelaan useampia kisoja, ja jos menestystä ei tule, on järkevämpää keksittyä LET:iin. Kallistahan se on, jos ei menesty. Pelkästään kisamaksu on 500 dollaria, kun se LET:llä on 90 euroa”, hän taustoittaa.

Näillä näkymin pelit Yhdysvalloissa käynnistyvät vasta kesän kynnyksellä, sillä alkukauden kisoihin Komulaisen kategoria ei riitä.

”Jenkeissä pitää päästä pelaamaan vähän enemmän, ihan jo että tottuu olosuhteisiin ja siihen koko meininkiin siellä. Se on kuitenkin niin erilaista. Kokonaisuutena minulla on ihan hyvä fiilis alkavasta kaudesta. Kisoja on kuitenkin jo jonkin verran kalenterissa”, Komulainen sanoo.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje