[13][26]
Ladies European Tour

Noora Komulaisella tyylikäs loppukiri Abu Dhabissa

Ursula Wikströmin juna kulki kauden avauskilpailussa päinvastaiseen suuntaan.

Noora Komulainen (-1) vastasi yhdestä päivän pirteimmistä esityksistä Abu Dhabissa päättyneessä naisten Euroopan kiertueen kilpailussa. Lukemat 68 lyönyt pelaaja jakoi päivän neljänneksi kovinta kierrostulosta, ja sijoittui turnauksessa mukavasti 11. tilalle.

Komulaisen kokonaissuoritus Fatima Bint Mubarak Ladies Openissa oli nousujohteinen: hän aloitti kisan tuloksella 75, ja paransi sen jälkeen kierrossaldoaan päivittäin 3–4 lyönnillä. Eroa top 10 -sijaan ja kahdeksannen tilan jakaneisiin kilpailijoihin jäi lopulta yksi lyönti.

”Löin palloa tosi hyvin koko kisan. Kaksi ensimmäistä päivää tuuli tosi kovaa, ja tuli tehtyä muutama moka”, hän sanoi.

”Tänään kuitenkin putti upposi paremmin, ja sain pelin pysymään raiteillaan koko päivän. Viimeisillä missasin metrisen birdien, joka tietysti jäi vähän kaivelemaan, mutta kokonaisuutena hyvä päivä. Kiva startata kausi näin.”

Komulainen pelasi entisen F1-kuljettajan Heikki Kovalaisen kanssa kaksi kierrosta pro-am-tyyppisessä kilpailussa.

”Heikin kanssa oli tosi mukava pelata. Eilen pelattiin -6, mutta eka päivä lipsahti +1, joten jäätiin kahdella lyönnillä pois jatkosta.”

Birkut jäi tekemättä, niin ei siinä kovin kummoista tulosta silloin saa aikaiseksi.

Hän viettää Abu Dhabin kisan jälkeen kaksi viikkoa Suomessa, kunnes matkustaa kiertueen seuraavaan turnaukseen Australiaan helmikuun alussa.

Samalla 11. sijalla 36 reiän jälkeen olleen Ursula Wikströmin (+3) esitys eteni Komulaiseen verrattuna toiseen suuntaan. Paras tulos (72) osui ensimmäiselle kierrokselle, heikoin (74) päätöspäivälle. Wikström (18:s) säilytti kuitenkin paikkansa täpärästi top 20:ssa.

”Olosuhteet olivat tänään helpommat, mutta en vain saanut itsestäni mitään irti. Birkut jäi tekemättä, niin ei siinä kovin kummoista tulosta silloin saa aikaiseksi”, Wikström harmitteli.

Nimekkäitä pelaajia sisältäneen LET-kauden avausturnauksen voitti maailmanlistalla kolmanneksi korkeimmalle rankattu Charley Hull (-8). 22-vuotias englantilainen pelasi ainoana kaksi kuutosella alkavaa kierrostulosta, ja jätti toiseksi sijoittuneen Norjan Marianne Skarpnordin lyönnin päähän.

Kärkikaksikko oli kilpailussa ylivoimainen, sillä Ruotsin Caroline Hedwall, Englannin Jodi Ewart Shadoff sekä muut kolmannen sijan jakaneet pelaajat jäivät toisestakin sijasta neljä lyöntiä.

Ykköstila oli palkintorahaa reilut 38 000 euroa ansainneelle Hullille uran toinen naisten Euroopan kiertueella.

Pohjoismaalaisista kymmenen joukkoon mahtuivat Saadiyat Beach Golf Clubin kentällä käydyssä turnauksessa myös Tanskan Nicole Broch Larsen (-3), Ruotsin Jenny Haglund (-2) sekä toinen tanskalainen Nanna Koerstz Madsen (-2).