[10][12]
Ladies European Tour

Minea Blomqvist-Kakko seitsemäntenä Abu Dhabissa

Espoolaisen otteissa riittänee revanssihenkeä finaalikierroksella.

Minea Blomqvist-Kakko (-10) kamppailee lauantaina kovasta sijoituksesta naisten Euroopan kiertueen ohjelmaan kuuluvassa Fatima Bint Mubarak Ladies Open -turnauksessa.

Hän on kilpailussa 54 reiän jälkeen jaetulla seitsemännellä sijalla pelattuaan kolmannella kierroksella tuloksen 69.

Blomqvist-Kakko teki perjantain kierroksella neljä birdieä, joista kolme ensimmäisellä kenttäpuoliskolla. Tulosta rasitti toisen pelipäivän tapaan vain yksi bogi, joka tuli kentän 16. reiällä.

Suomen kautta aikain menestynein naispelaaja oli myös vuodentakaisessa Abu Dhabin turnauksessa mukavasti kärjen tuntumassa ennen päätöskierrosta. Neljäs päivä tuotti kuitenkin pettymyksen (74) ja hän putosi lopputuloksissa jaetulle 14. sijalle.

Kisan puolivälissä Blomqvist-Kakon kanssa kymmenettä sijaa jakanut Ursula Wikström ei ollut kolmannella kierroksella (72) parhaimmillaan. Hän pelasi etuysin kaksi alle, mutta virheet astuivat kuvaan toisella kenttäpuoliskolla.

Sisääntulon puolivälissä tulleiden kahden birdien ohella vantaalaiselle tilastoitiin kaksi bogia ja yksi tuplabogi.

Wikström (-7) putosi jaetulle 17. tilalle, mutta matkaa top 10:een on vain kolme lyöntiä.

Kisan kolmas jatkoon päässyt suomalainen, Noora Tamminen, oli perjantaina hyvässä vauhdissa kierroksen kaksi ensimmäistä kolmannesta. 12. reiän birdie oli päivän kolmas ja kortista löytyi myös ulosmenon viimeisellä tullut eagle.

Kuuden viimeisen reiän jaksossa meno hyytyi, ja hänelle kirjattiin neljän parin ohella yksi tuplabogi ja yksi bogi. Vaikka tulos 70 oli kisan paras henkilökohtainen noteeraus, se tuskin lämmitti tuusulalaisen mieltä.

Tamminen jatkaa kisan finaalikierrokselle 42. sijalta.

Abu Dhabin turnauksen johtoon nousi Aditi Ashok (-15). Tiger Woodsin veljentytär Cheyenne Woods on kahden lyönnin päässä intialaisesta. Päivän kovimman tuloksen (64) lyönyt Englannin Eleanor Givens jakaa kisan puolivälissä paalulla olleen Etelä-Afrikan Lee-Anne Pacen kanssa kolmatta sijaa tilanteessa -12.