16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Ladies European Tour

LET:n suomalaisilta kaivataan onnistumisia leveämmällä rintamalla

Vain Noora Tamminen ja Ursula Wikström ovat varmistaneet korttinsa myös ensi kaudelle. Torstaina käynnistyvän Xiamenin turnauksen jälkeen ohjelmassa on vielä kuusi kilpailua.

Suomella on ollut viime vuosina kaudesta toiseen varsin kattava edustus naisten Euroopan kiertueella. Monia asioita on siis tehty oikein, ja myös pelaajapolkua on rakennettu pitkäjänteisesti.

Kohtuullinen menestys LET:llä on kuitenkin jäänyt toistuvasti yhden tai kahden pelaajan varaan. Kun MineaBlomqvist-Kakko ei ole noussut enää samalla tavalla kansainvälisiin otsikoihin, ovat Ursula Wikström ja vuonna 2014 läpimurron tehnyt Noora Tamminen muodostaneet suomalaisen kärkikaksikon Euroopan pääkiertueella.

Viimeisen neljän vuoden aikana Wikström on ollut kahdesti (2012 ja 2015) paras suomalainen LET:n rankingissa. Blomqvist-Kakolla (2013) ja Tammisella (2014) on molemmilla yksi vastaava meriitti.

Parhaat rahalistasijoitukset ovat liikkuneet tällä vuosikymmenellä tyypillisesti hieman 40:n huonommalla puolella, kunnes Wikström venyi viime kaudella hienosti 17:nneksi. Tammisen sijoitus vuonna 2015 oli 33:s ja Blomqvist-Kakon 65:s.

Myös meneillään olevan kauden osalta mahdollisuudet kahteen top 50 -sijoitukseen ovat hyvät. Sijalla 25 oleva Tamminen on tekemässä omaa ennätystään rahalistalla, ja Wikströmin rankingsijoitus ennen viikonvaihteen Kiinan turnausta on 40:s.

Suomi on pieneksi golfmaaksi pystynyt viime vuosina tuottamaan ilahduttavan määrän pelaajia LET-kiertueelle. Kuilu parhaiten menestyvien naisten jälkeen on kuitenkin edelleen liian suuri. Edellä mainittujen lisäksi vain rankingissa 78:ntena oleva Krista Bakker on näillä näkymin tarttumassa kiinni vahvaan korttiin myös ensi kauden osalta.

Noora Tamminen (oik.) on matkalla kohti uransa parasta rankingsijoitusta LET-kiertueella. Minea Blomqvist-Kakolla on kortti vielä varmistamatta. Kuva: LET/Tristan Jones

Noora Tamminen (oik.) on matkalla kohti uransa parasta rankingsijoitusta LET-kiertueella. Minea Blomqvist-Kakolla on kortti vielä varmistamatta. Kuva: LET/Tristan Jones

Muista suomalaisista Oona Vartiainen (106:s), Blomqvist-Kakko (110:s), Linda Henriksson (111:s) ja ElinaNummenpää (144:s) tarvitsevat kauden loppusuoran turnauksissa kunnon ryhtiliikkeen päästäkseen rankingissa niiden 80:n joukkoon, jotka uusivat automaattisesti työpaikkansa naisten Euroopan kiertueelle ensi kaudeksi.

Edellä mainituista Henriksson ja Nummenpää ovat pelanneet tänä vuonna LET:llä rajoitetulla pelioikeudella, ja siten hieman suppeammalla kilpailukalenterilla.

Rankingissa monen tilanne helpottuu, kun kauden päätteeksi top 80 -listalta ”siivotaan” pois kaikki alle viisi turnausta pelanneet. Asetelmat ehtivät kuitenkin elää vielä moneen kertaan, sillä LET:n hieman kummallinen turnauskalenteri painottuu syksyyn ja loppuvuoteen.

Ohjelmassa on syyskuusta eteenpäin toistakymmentä kilpailua, kun esimerkiksi kesä-elokuun välisenä aikana pelattiin ainoastaan neljä kisaa; näidenkin joukossa olivat Women’s British Open ja Rion olympiaturnaus, joihin suomalaisista vain Tammisella ja Wikströmillä oli jälkimmäiseen osallistumisoikeus.

Torstaina käynnistyvän Xiamen International Ladies Openin jälkeen kalenterissa on vielä kuusi turnausta sekä näiden lisäksi kiertueen esikarsinnat (neljä kilpailua) ja joulun alla pelattava karsintafinaali. Kiianan Xiamenissa suomalaisista mukana ovat Wikström, Blomqvist-Kakko, Bakker, Vartiainen ja Nummenpää.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje