26.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][0]
KilpailuaSuomalaista
Ladies European Tour

LET:n kausi käynnistyy Abu Dhabissa – Komulainen ja Wikström starttiviivalle

Vaikka kilpailukalenteri on edelleen niukka, sisältyy uuteen kauteen myös uusia mielenkiintoisia turnauksia.

Naisten Euroopan kiertueen kausi 2019 polkaistaan jo tällä viikolla käyntiin Arabiemiraateissa pelattavalla Fatima Bint Mubarak Ladies Open -kilpailulla. Suomalaisista 54 reiän turnauksessa ovat mukana maan kärkikaksikko Noora Komulainen ja Ursula Wikström.

Startti uuteen kauteen tapahtuu todellisella varaslähdöllä, sillä LET:llä ei liiemmin ole kilpailtu tammikuun puolella. Itse turnausohjelma on kuitenkin edellisvuoden tapaan varsin niukka.

Kausi jatkuu helmikuun jälkipuolella kolmella peräkkäisellä Australiassa pelattavalla kilpailulla. LET rantautuu ensimmäisen kerran Eurooppaan vasta toukokuun viimeisellä viikolla, jolloin kiertueen kausi on jo puolivälissä.

Tuolloin vuorossa on Ranskassa Evian Resortissa käytävä LET:n ja LETAS-kiertueen yhteiskilpailu, Jabra Ladies Open.

Vanhan mantereen puolella LET sulostuttaa eurooppalaisia huippugolfin ystäviä vain kahdeksan kilpailun edestä. Näistä kaksi on majoreita (Evian Championship ja Women’s British Open) ja yksi LPGA:n ja LET:n yhteiskilpailu.

Sokerina pohjalla on syyskuun puolivälissä pelattava Solheim Cup. Haasteottelu pelataan Gleneaglesissa Skotlannissa samalla PGA Centenary-kentällä, missä Eurooppa kaatoi Yhdysvallat selvin numeroin vuoden 2014 Ryder Cupissa.

Brittein saarten, Espanjan ja Ranskan ohella LET ei tee tänä vuonna visiittejä muihin Euroopan maihin.

Yksi kauden mielenkiintoisimmista kilpailuista on Challenge Tourin ja Staysure Tourin kanssa Jordaniassa huhtikuussa pelattava yhteisturnaus. Kyseessä on ensimmäinen koitos, missä naisten pääkiertueen ja kahden miesten kiertueen pelaajat taistelevat samoista palkintorahoista ja pokaalista.

Historiaa tehdään myös vappuviikolla Dubaissa, jossa kilpailu käydään illalla Emirates Golf Clubin kentän keinovalaistuksessa.

Olen saanut paljon hyviä asioita tapahtumaan viime kuukausina, ja fiilis tekemiseen ja asioiden parantamiseen on jotenkin tosi innostunut.

Noora Komulainen oli 25. sijallaan viime kauden paras suomalainen LET:n rankingissa. 28-vuotias tuusulalainen tilastoi LET:llä 11 kilpailua, joista yksi tuotti top 10 -sijoituksen. Hän päätyi 20:n joukkoon kaikkiaan kolme kertaa, karsiutumisia kirjattiin yhtä monta.

Ursula Wikström (37:s) ylsi kerran viidenneksi ja kerran kuudenneksi, mutta kokosi näissä yhteensä lähes tuplasti pienemmät tienestit kuin Komulainen Women’s Indian Openin kuudennesta sijastaan. Tyypillistä epätasaisempi 13 turnauksen kausi tuotti Wikströmille kuusi karsiutumista.

Toivottavasti Ursula Wikström ei joudu Abu Dhabin turnauksessa näin kiperiin paikkoihin. Kuva: Tristan Jones/LET

Molemmat viettivät viime viikon Dubaissa olympiaryhmän kanssa, mikä osui torstaina käynnistyvän turnauksen kannalta sopivaan aikaan.

”Treeniviikko tuli täysin tarpeeseen, sai rapsuteltua pahimmat ruosteet pois”, Komulainen sanoi.

Komulainen lähtee kauteen innostunein mielin, sillä tekemisessä on ollut kaivattua meininkiä.

”Olen saanut paljon hyviä asioita tapahtumaan viime kuukausina, ja fiilis tekemiseen ja asioiden parantamiseen on jotenkin tosi innostunut. Nautin treeneistä tällä hetkellä.”

Kisakenttä Saadiyat Beach Golf Club on Komulaiselle ennestään tuttu ja mieleinen. Vatsassakin on sopivasti perhosia pro-am-tyyppisen turnauksen alla.

”Onhan se aina jännä pelata kisaa tauon jälkeen”, entisen F1-kuljettajan Heikki Kovalaisen kanssa pro-am-parin muodostava Tammer-Golfin kasvatti totesi.

Wikström puolestaan on yrittänyt saada paussin aikana terävyyttä puttipeliinsä.

”Putti on ollut keskiössä harjoituskaudella ja innolla odotan kuinka hyvin treenatut asiat pysyvät kuosissa kilpailussa.”

Palkintoarvoltaan 300 000 dollarin kilpailussa on mukana varsin nimekäs pelaajajoukko. Ensimmäistä uusien sääntöjen alla pelattavan naisten pääkiertuetason turnauksen voittoa lähtevät tavoittelemaan muun muassa Charley Hull, Jodi Ewart Shadoff, Aditi Ashok, AnneVan Dam sekä Caroline Hedwall.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje