16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Ladies European Tour

Blomqvist-Kakko ja Wikström jaetulle 14. sijalle Abu Dhabissa

Kauden paras sijoitus taannee Minea Blomqvist-Kakolle kortin LET-kiertueelle myös ensi vuodeksi. Ursula Wikström teki kauden ensimmäiset kolme eagleaan viikonvaihteen kilpailussa.

Suomen golfin naisammattilaisten kokenein kaksikko Minea Blomqvist-Kakko ja Ursula Wikström jakoivat sijaa 14 naisten Euroopan kiertueeseen kuuluvassa Abu Dhabin turnauksessa.

Tulosluettelossa asemiaan 24 sijalla kohentanut Wikström pelasi lauantaina Saadiyat Beach Golf Clubin kentän 67 lyönnillä.

”Tänään pallon lyöminen oli hyvää ja pelaaminen helppoa. Tästä on hyvä jatkaa ensi viikolla pelattavaan Intian kisaan”, Wikström sanoi.

Hän onnistui tekemään 550 000 dollarin kilpailussa myös kauden ensimmäiset eaglensa. Kaikkiaan niitä merkittiin tuloskortteihin kolme; yksi perjantaina ja kaksi lauantaina.

”Löin molemmilla kahdella päälle. Ensimmäisellä hirmuputti sisään, mutta toisella ei rauta-8:n jälkeen jäänyt putattavaa kuin pari metriä.”

Blomqvist-Kakko putosi harmittavasti kärkikamppailusta käytettyään päätöspäivän kierrokseensa 74 lyöntiä. Heidän lopputuloksensa 54 reiän kilpailussa oli 279 (-9) lyöntiä.

”Otin turhia paineita lopussa ja se vähän kostautui, kun keskittyminen ei pysynyt tapissa. Kokonaisuutena kisa oli kuitenkin kauden paras ja antoi uskoa tulevaan”, Blomqvist-Kakko sanoi.

Hän pelasi päivän 15 ensimmäistä reikää parissa. 16 ja 18 tulleet bogit pudottivat espoolaisen kärkikymmenikön ulkopuolelle.

”Tästä on joka tapauksessa hyvä jatkaa vuoden viimeisiin koitoksiin, joissa tavoitteena on parantaa lisää sijoitusta rahalistalla kortin varmistamiseksi.”

Muista suomalaisista Noora Tamminen (-1) oli 51:s ja Elina Nummenpää (+1) 57:s. Krista Bakker (+5) jätettiin cut-rajan selvittäneistä jumbosijalle, 65:nneksi.

Linda Henriksson ja Oona Vartiainen karsiutuivat jatkosta kahden kierroksen jälkeen.

Fatima Bint Mubarak Ladies Openin voitti USA:n Beth Allen (-21). Eroa Englannin Georgia Halliin kertyi kolme lyöntiä.

Blomqvist-Kakko hivuttautui rahalistalla täyden pelioikeuden takaavan top 80:n paremmalle puolelle, sijalle 77. Hän oli ennen Abu Dhabin kisaa niukasti sadan joukossa.Hänen edellään suomalaisista ovat listalla Noora Tamminen (33:s) ja Ursula Wikström (37:s).

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje