Ivan Khodabakhsh ehti toimia LET:n toimitusjohtajana viisi vuotta. Kuva Getty Images
Kilpagolf | Ladies European Tour |
10.8.2017

Ladies European Tour sai takaiskuista tarpeekseen – toimitusjohtaja siirrettiin syrjään

Naisten Euroopan ykköskiertue hakee uutta suuntaa.

Naisten Euroopan ykköskiertue Ladies European Tourin toimitusjohtaja Ivan Khodabakhsh on siirretty syrjään tehtävistään. Väliaikaisena toimitusjohtajana työskentelee toistaiseksi kiertueen hallituksen puheenjohtaja Mark Lichtenhein.

LET on rypenyt pahoissa vaikeuksissa jo pitkään. Kiertue on joutunut tällä kaudella perumaan peräti seitsemän kalenteriin merkittyä osakilpailua, ja huhut LET:n talousvaikeuksista ovat voimistuneet.

Majorit ja Solheim Cup pois lukien kiertueen kalenterissa on vain 13 osakilpailua. Touko–kesäkuussa kiertueella ei pelattu yhtään turnausta. Elleivät pelaajat onnistu lunastamaan pelioikeutta Euroopassa pelattaviin majoreihin, heille tarjoutuu huhtikuun puolivälissä käydyn Marokon osakilpailun ja syyskuun lopussa pelattavien Espanjan avointen välisenä aikana mahdollisuus vain kahteen osakilpailuun. Kiertueen kotimantereella Euroopassa pelataan majorit pois lukien koko kauden aikana ainoastaan neljä osakilpailua.

Pelaajat ovat olleet asiasta syystäkin turhautuneita ja vaatineet kiertuetta muuttamaan kurssiaan.

Viimeksi maanantaina pelaajille kerrottiin sähköpostitse, että Xiamen International Ladies Open on puuttuvan rahoituksen vuoksi peruttu ja että Qatarin kilpailun järjestäminen näyttää epätodennäköiseltä.

Pelaajat ovat olleet asiasta syystäkin turhautuneita ja vaatineet kiertuetta muuttamaan kurssiaan. Viime viikolla asiaan otti voimakkaasti kantaa Euroopan Solheim Cup -joukkueen kapteenistoon kuuluva Catriona Matthew, jonka mielestä toimitusjohtajan vaihtaminen on ainoa tie eteenpäin.

Khodabakhsh ehti toimia tehtävässään viisi vuotta. Hän yritti kertomansa mukaan modernisoida LET:n organisaatiota ja tehdä siitä entistä ammattimaisemman. Viime vuonna häntä kuitenkin kritisoitiin kiertueorganisaation paisuttamisesta liian suureksi.

Ladies European Tour julkaisi asiasta lyhyen tiedotteen, jossa se kertoi tarkastelevan hallintorakennettaan ja liiketoimintastrategiaansa, jotta kiertueen tulevaisuus voitaisiin turvata.

Ensi viikolla Euroopan naisgolfin huomio keskittyy kiertueen ongelmien sijaan Euroopan ja Yhdysvaltojen väliseen huippukohtaamiseen, Solheim Cupiin. Joka toinen vuosi pelattava joukkuekilpailu käydään Des Moines Golf & Country Clubilla Yhdysvaltojen Iowassa.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.