11.–18.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Kymmenen birdieä takonut Kakko kaahasi Challenge Tourilla kisan kovimman kierroksen

Roope Kakko laittoi sunnuntaina ison kirivaihteen päälle. Birdiejä syntyi enemmän kuin kolmena ensimmäisenä päivänä yhteensä. Kuva: Getty Images

Ruosteet alkavat hiljalleen karista suomalaiskonkarin otteista.

Roope Kakko (-6) syttyi melkoiseen suoritukseen Kapkaupungissa päättymäisillään olevan Challenge Tourin kilpailun neljännellä kierroksella. Hän iski sunnuntaina koko turnauksen kovimman tuloksen, 64, ja nousi upeasti 34 sijaa, jaetulle 31. tilalle.

Kakko on hengen päälle saatuaan parhaimmillaan todellinen ”birdie-seppä”, ja tätä ominaisuuttaan hän sunnuntaina siekailematta esitteli. Espoolainen täräytti Royal Cape Golf Clubilla hulppeat kymmenen birdieä, jotka jakautuivat tasaisesti molemmille kenttäpuoliskoille.

Hän pelasi etuysin (kentän 10–18) tulokseen 30, kunnes järjesti villeimmän rallin rei’illä 11–16 (kentän 2–7): näiden kuuden reiän aikana Kakko hurjasteli viiden birdien edestä. Takaysillä syntyi myös kaksi bogia, joista jälkimmäinen tuli viimeisellä reiällä. Se esti häntä pelaamasta yksin Cape Town Openin parhaan tuloksen.

Tulokseen 64 ylsi kilpailun toisella kierroksella myös Ranskan Jeong weon Ko (-10/T12).

”Löytää se sokea kanakin joskus sen jyväsen. Tänään oli tyyni keli, ja yritin vain harjoitella tempoa ensi viikkoa varten. Lyhyet raudat oli karmeassa tulessa tänään, mutta pitkä peli jättää edelleen parantamisen varaan. Missejä molempiin suuntiin, mikä ei ole kestävää kehitystä”, kymmenen lyöntiä edellistä kierrosta paremmin pelannut Kakko sanoi.

”Täytyy sinnikkäästi painaa hommia maanantaista keskiviikkoon ja toivon mukaan saan treenin kautta luottoa tekemiseen ensi viikkoa varten”, hän jatkoi.

Seitsemättä sijaa jakaneet pelaajat ja viimeinen top 10 -sijoitus jäivät Challenge Tourin ja Sunshine Tourin yhteiskilpailussa Kakolta viiden lyönnin päähän. Eroa uusintaan lähteneisiin Etelä-Afrikan JC Ritchieen ja Jacques Blauuwiin kertyi kolme lyöntiä enemmän.

Ruotsin Mikael Lindberg (-13) jakoi Skotlannin Ewen Fergusonin kanssa parhaina eurooppalaisina kolmatta sijaa.

Cape Town Openin toinen suomalainen, Oliver Lindell ei selviytynyt jatkokierroksille.

Toim.huom. Challenge Tourin tulospalvelu kertoi uutisen julkaisun aikaan Roope Kakon pelanneen neljännellä kierroksella tuloksen 63. Oikea tulos on 64, kuten Kakko asian Golfpisteelle vahvisti.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje