Kyle Stanley sai revanssin - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Kyle Stanley sai revanssin

Kyle Stanley taituroi vahvalla lähipelillä itsensä Phoenixin kisan sankariksi © Getty Images

PGA Tourilla koettiin jo toisena perättäisenä sunnuntaina hurja käänne tuloslistallla. Spencer Levinin kohtalona oli hermoilla kuuden lyönnin johtonsa taivaan tuuliin. Phoenix Openin piti olla Spencer Levinin juhlaa, hän oli kuitenkin varsin murusina ratkaisuhetkien koettaessa. Levin pelasi kolme ensimmäistä kierrosta 17 alle, viimeisen neljä yli (75).

Lopussa voitosta pelasivat samassa ryhmässä hänen edellään kiertäneet Kyle Stanley ja Ben Crane, joille tilanne aukeni varsin yllättäen. Stanleyn tulos 65 riitti lyönnin voittoon, Crane oli toinen ja Levin kolmas. Stanleylla ja Levinilla oli kierrokselle lähdettäessä kahdeksan lyöntiä eroa keskenään.

”En tiedä mitä sanoa. Tiesin olevani hyvässä iskussa kisaan lähtiessäni, mutta edellisen viikon pettymys oli tietysti väkisinkin ajatuksissa”, 24-vuotias Stanley huokaili mediatilaisuudessa.San Diegossa hän johti ennen viimeistä päivää viidellä lyönnillä, päätösreiälle lähdettäessä kolmella. Hyvä lähestyminen spinnasi tuolloin vesiesteeseen, lyhyen putin missattuaan hän joutui uusintaan ja hävisi lopulta Brandt Snedekerille. Nyt tunnelma oli täysin päinvastainen.

Uran ensimmäinen ykkköstila PGA Tourilla tuli 44:ssa kisassa. Yhdessä edellisviikon toisen sijan kanssa Stanley nousi Fedex Cupin pisteissä ykköseksi. Stanley on yksi Tourin pitkälyöntisimmistä pelaajista. Sunnuntaina nousun tärkeänä osasena oli kuitenkin mainio lähipeli ja puttaaminen. Stanley pisti kylmän rauhallisesti sisään ne putit jotka käänsivät hyvän kierroksen loistavaksi.

Kahdesti Phoenix Openin voittanut Phil Mickelson jätettiin sijaluvulle 26:s, eurooppalaisista paras oliCarl Pettersson, 33:s. Kilpailuviikon aikana maanantaista sunnuntaihin TPC Scootsdalen kentällä peliä seurasi yhteensä lähes 520.000 katselijaa.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)