Kumiankat vinkuvat Himmerlandin 16. reiällä, joka on kuin kilpagolfiin tehty - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Kumiankat vinkuvat Himmerlandin 16. reiällä, joka on kuin kilpagolfiin tehty

Himmerlandin vastine Waste Management Openin 16. reiälle on tyylikäs on vangitseva kokonaisuus, jossa kilpagolfin seuraaminen on hauskaa.

Himmerlandin golfkentän 16. reikä, Himmerland Hill, on kuin golfkilpailua varten tehty. Noin satametrinen par-kolmonen, jonka viheriön takaa näkee pienen rotkon takana sijaitsevalle tiipaikalle, ja voimakkaasti muotoiltu viheriö, joka sylkee ulkopuolelle kaikki melko hyvät lyönnit, jättäen pinnalleen vain erinomaiset.

Tiipaikalle on niin vähän matkaa, että vuorovaikutus yleisön ja pelaajien kesken on mahdollista. Lyhyt lyöntimatka takaa sen, että näyttäviä suorituksia nähdään väistämättä. Torstaina juhlat saivat toivotunlaisen alun, kun Tanskan Martin Simonsen onnistui hole in onessa (katsojan kuvaama video alla).

Tänä vuonna palkintona oli paremman tason golfauto, arvoltaan lähes 20 000 euroa kappaleelta, niin pelaajalle kuin caddiellekin. Lyöntimatkaa oli noin 90 metriä ja mailana 54-asteinen wedge.

Simonsenille holikka ei ollut ihan ainutlaatuinen tapaus, vaan jo neljäs kilpailuissa.

”Etenkin kaikki tanskalaiset pelaajat unelmoivat tekevänsä hole in onen juuri tällä reiällä. Tämä on erityistä, ei ole tämän hienompaa paikkaa onnistua hole in onessa”, Simonsen hehkutti onnellisena kierroksensa jälkeen.

Parasta reiässä on kuitenkin viheriötä kolmelta puolelta ympäröivä rinne, joka muodostaa luonnollisen amfiteatterin. Reikä on kuin luonnostaan suosituin paikka kisan seuraamiseen, vaikka mm. 14. reikä sekä toinen samankaltainen, lyhyt ja vaativa par-kolmonen, reikä 10, keräävät nekin reunoilleen paljon yleisöä.

Ennen Philip Spågardin pirtämää uudistusta reikä pelattiin pitkänä par-kolmosena, jonka viheriö sijaitsi mäen päällä. Spågard halusi uudistaa väylän vastaamaan paremmin kisagolfin tarpeita, ja suunnitelua voi pitää erittäin onnistuneena.

Reiällä 16 yleisö palkitsee hyvät suoritukset taputuksin ja kylpyankan vikinöin. Muovisia kumiankkoja on riittänyt tuhatpäiselle yleisölle niin paljon, että vinkuna muodostuu hyvien lyöntien jälkeen Himmerland Hillin alueella melkoiseksi.

Tapa sai alkunsa jo ensimmäisen Made in Denmark -kisan aikaan vuonna 2014. Erilaisia ankkoja, joista moni tosin muistuttaa pelikaania tai jotain muuta lintua, myydään kisa-alueella 50 Tanskan kruunun, eli reilun seitsemän euron hintaan. Kumiankkojen myynnin tuotto ohjataan Kids Aid -hyväntekeväisyysjärjestölle.

Kymmentuhatpäisestä katsojajoukosta tuhannet hankkivat itselleen ankan matkamuistoksi. Viime vuonna Silkeborgissa ankkoja myytiin 3500 kappaletta. Alun perin ankkaa oli tarkoitus vinguttaa vain birdien kohdalla, mutta niin palkitsevaa vempeleen vinguttaminen tuntuu olevan, että yleisö töräyttelee ankkoja tätä nykyä kaikille hyville suorituksille 16. reiällä ja vähän muillakin.

Pelaajat näyttävät arvostavan reikää ja sen ainutlaatuista tunnelmaa melkoisesti. Osa heistä hauskuttaa tiipaikalla yleisöä erilaisilla pantomiimeilla, eikä esitys koskaan jää palkitsematta.

Juttua on päivitetty kello 16.29.

Lue seuraavaksi: Made in Denmark – golfkilpailu kuin rokkifestari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje