26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista

26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Nordic League

Kulokorpi vahvasti liikkeelle Finnish Openissa

Kristan Kulokorpi on Finnish Openissa aivan kärjen tuntumassa 18 reiän jälkeen. Kuva: Juha Hakulinen

Amatöörimaajoukkueen Kristian Kulokorpi oli yksi Finnish Openin avauspäivän suomalaisista onnistujista. Tamperelainen kiersi loistokunnossa olevan Nordcenterin Fream-kentän kolme alle parin (69).

Nordic Leaguen osakilpailu pelataan Nordcenterissä helteisissä olosuhteissa. Lämpötila nousi torstaina Raaseporissa läntisellä Uudellamaalla paikoitellen yli 30 asteeseen. Kilpailu keskeytettiin iltapäivällä puoleksitoista tunniksi ukkosen takia.

Jo ennen ukkosta kilpailun parhaan tuloksen 68 pelasivat ruotsalaiset Gustaf Kocken ja RichardPettersson sekä Tanskan Jesper Lerchedahl.

Kulokorven lisäksi alle parin suomalaisista pelasivat Antti Ahokas (70) Jaakko Mäkitalo (71) ja Niclas Hellberg (71). Ahokas on seitsemäntenä, Mäkitalo ja Hellberg jakavat 11. sijaa.

”Tänään oli kaksi aivan erilaista ysiä”, etuysillä yhden eaglen, kaksi birdietä mutta myös neljä bogia tehnyt Kulokorpi pohti klubitalolla kierroksen jälkeen. Takaysin Kulokorpi pelasi kolme alle kuudella parilla ja kolmella birdiellä.

”Oli hienoa onnistua avauskierroksella. Sain kahdeksannen väylän eaglesta energiaa loppukierrokselle”, Kulokorpi kertoi. Kulokorpi löi 473-metriselle par 5 -väylällä hyvän draivin jälkeen rautaviitosen griinin yli. ”Onneksi tällä kertaa chippi upposi.”

Antti Ahokkaan meno parani kierroksen loppua kohden. Kuva: Juha Hakulinen

Antti Ahokkaan meno parani kierroksen loppua kohden. Kuva: Juha Hakulinen

Viime viikon SM-kilpailuiden jälkeen Kulokorpi ei ollut tyytyväinen peliinsä. Elokuussa 20 vuotta täyttävä Tammer-Golfin kasvatti haki tiistaina harjoitusrangelta uutta uskoa omaan peliinsä.

”Löin toissapäivänä rangella yhteensä 3200 palloa. Hain vain luottamusta takaisin lyöntiini”, kertoi Kulokorpi. Alunperin Kulokorven ei pitänyt pelata Finnish Openissa, mutta Nordic Leaguen pisteet voivat olla tärkeitä ensi kauden pelikalenteria suunnitellessa.

Suomalaisammattilaisista Antti Ahokas lähti avauskierrokselleen torstaiaamun ensimmäisessä ryhmässä kello 7.30 ja palasi klubille tyytyväisenä. Tulokseen kaksi alle parin (70) sisältyi neljä birdietä ja kaksi bogia.

”Onneksi pääsin pelaamaan aamulla. Kentällä alkaa tässä vaiheessa olla sään takia jo aika tukalaa”, tuumasi Ahokas puolilta päivin kierroksensa jälkeen.

”Alussa ei ollut oikein hyvä fiilis. Ei minulla ollut mitään ongelmiakaan, mutta pelissä ei vaan ollut vauhtia”, kertasi Ahokas kierrostaan.

”Strategiana oli pelata kärsivällisesti joka väylälle ja griinille. Loppua kohti meno parani ja loppujen lopuksi oli ihan rento päivä. Tästä on ihan hyvät asemat huomiseen.”

Viimeisellä helponnäköisestä paikasta bogin tehnyt Jaakko Mäkitalo harmitteli kierroksen jälkeen vaisua puttipeliään: ”Puttien kanssa oli vaikeuksia, vain yksi pidempi birdie upposi.”

Nordcenterin toiminnanjohtaja Staffan Tuomolin kertoi, ettei Fream-kenttää ole viritetty erityisen vaikeaksi. ”Viheriöiden stimp-lukema on kymmenen, olisimme saanut griinit halutessamme kovemmiksi. Jos pelaajat alkavat pitää kenttää pilkkanaan, voimme vastata haasteeseen hankalammilla lipunpaikoilla.”

Monet pelaajat valittelivat torstaina kuumuutta ja nesteytyksen aiheuttamaa urakkaa. Useat vaikuttivat myös erittäin väsyneiltä kierroksen jälkeen.

Lähde: SGL-tiedote

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje