Kuin US Openissa konsanaan - Golfpiste.com

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Kuin US Openissa konsanaan

Roberto Castro kesytti Congressionalin torstaina. Kuva: All Over Press

Tämänvuotinen AT&T National sai heti ensimmäisenä päivänä ”varjo-majorin” maineen. Ihmekös tuo. Kisa pelataan US Openia kolme kertaa isännöineellä Congressional Country Clubilla, joka luokitellaan USA:n vaikeimpien kenttien joukkoon.

Jos Roberto Castro missasi karsintarajan oikeassa US Openissa, näyttää nyt paremmalta. Hän sivalsi kisan avauspäivän kovimman tuloksen 66 johtaen toista sijaa jakavia Billy Horschelia, BudCauleyta ja Graham De Laetia kahdella lyönnillä.

Vaikka Bethesdassa oli tuulta vain nimeksi ja kenttäkin pehmeähkö, jäi avauskierroksen keskiarvo yli 73 lyönnin. Horschel aloitti urakkansa upottamalla heti ykkösellä 15-metrisen birdieputin. Kolmella seuraavalla tuli pari birdietä lisää, kunnes kierroksen päätteeksi tuloskorttiin piirtyivät lukemat 68.

”Tämä on kuin toinen US Open. Heti kun joudut väylän ulkopuolelle, olet paksussa karheikossa. Onneksi griinit ovat pehmeät ja vastaanottavaiset. On tämä silti rankka golfkenttä”, Horschel sanoi.

Viimeisten 70 lyönnin alittaneiden joukossa olivat mm. Jim Furyk, Nicolas Colsaerts, BrandtSnedeker sekä 19-vuotias Jordan Spieth.

Davis Love III pelasi tuloksen 83, mutta jätti kipeän lonkan vuoksi kisan yhteen kierrokseen. Keskeyttäneiden joukkoon liittyi myös Rory Sabbatini, joka oli 12. reiän jälkeen tilanteessa kahdeksan yli. Hän vetäytyi sivuun selkävaivan kiusaamana. Viime syksynä ensimmäisen kerran PGA Tourilla voittanut Charlie Beljan pitää perää tuloksellaan 84.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje