[10][12]

[10][12]

Kucharille kauden toinen ykköstila

Matt Kuchar on Tiger Woodsin ohella ainoa, joka on pystynyt tämän kauden PGA Tourilla useampaan kuin yhteen voittoon. Kuva: All Over Press

Matt Kuchar vietti onnellisia hetkiä upotettuaan Memorial Tournamentin viimeisellä reiällä kuusimetrisen birdieputin. Tämä oli voittajan arvolle sopiva päätös, sillä tulos -12 merkitsi kahden lyönnin eroa toiseksi sijoittuneeseen Kevin Chappelliin. Turnuksen isäntä Jack Nicklaus ja Kucharin 3-vuotias Carson-poika iskivät toistensa kämmeniä vastakkain, kun voittaja saapui kaksikon luokse.

”Kun kävelet griinin poikki Mr. Nicklausin onniteltavaksi, se on jotain sellaista jota en koskaan unohda”, Kuchar sanoi.

Kuchar erehtyi finaalikierroksella vain yhdestä väylästä, mutta tavallista parempaa peliä voitto vaatikin. Chappell antoi miehekkään vastuksen pelaamalla sunnuntaina saman 68 lyönnin tuloksen kuin Kuchar. Voitto tuli viikko sen jälkeen, kun Kuchar oli hävinnyt Texasissa pelatun kisan niukasti Boo Weekleylle.

”Matt osui heikoimmillakin lyönneillään griineille. Ja hän on todella hyvä puttaaja”, Chappell jakoi tunnustusta. ”Hän ei vain tee paljon virheitä.”

Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Kuchar saavutti saman kauden aikana toisen voiton PGA Tourilla. Hän oli paras myös helmikuussa pelatussa reikäpelin MM-turnauksessa Arizonassa.

”Loistava golf ruokkii lisää loistavaa golfia”, Kuchar sanoi. ”Turnauksen voittaminen ruokkii lisää turnausvoittoja. Kärkiryhmässä pelaaminen finaalikierroksella ja turnauksen voitto pönkittävät valtavasti itseluottamusta. Odotan innolla mahdollisuuksiani menestyä Merionissa.”

Tällä Kuchar tarkoitti kesäkuun 13. päivänä alkavaa US Openia. Turnaus pelataan Philadelphian lähistöllä Merion Golf Clubin mielenkiintoisella kentällä.

On käytännössä selvää, että Kuchar palaa tällä kaudella takaisin Muirfield Villageen. Kenttä isännöi lokakuussa Presidents Cupia, jossa USA:n joukkue saa vastaansa Euroopan ulkopuolelta kootun muun maailman joukkueen.

Muirfield Villagessa viisi kertaa voittanut Tiger Woods (65:s) ei ollut tällä viikolla omalla tasollaan. Tiger teki Memorial Tournamentissa kaksi triplabogia, ja pelasi uransa toiseksi heikoimman lopputuloksen 296 (+8) lyöntiä.

”Tällaista sattuu meille kaikille. Lähden ensi viikoksi kotiin harjoittelemaan”, Woods sanoi.

Kyle Stanley (-7) oli kolmas, Scott Stallings ja Bill Haas (-6) jakoivat neljättä sijaa. Englannin Brian Davis (-4) sijoittui parhaana eurooppalaisena kahdeksanneksi.