Kuchar otti komennon New Jerseyssä - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Kuchar otti komennon New Jerseyssä

Matt Kucharille jäi toiselta kierrokselta viisi reikää pelattavaksi lauantain puolella. Kuva: All Over Press

Sateen aiheuttamat keskeytykset heijastuivat vielä PGA Tourin pudotuspeliturnauksen toisen kierroksen etenemiseen. Kaikki pelaajat eivät ehtineet saada perjantaina täyttä 36 reikää valmiiksi, joten osalla riittää enemmän töitä lauantain puolella.

Iltapäivällä startannut Matt Kuchar tiesi, ettei ehdi pelata pimeän vuoksi kierrostaan loppuun. 13 reikää riitti kuitenkin viemään FedExCupin pisteissä toisena olevan pelaajan kisan kärkeen. Manhattanin valot loistivat pitkin Hudson-joen pintaa sen verran, että Kuchar saattoi lyödä vielä 14. reiän avauksen. Sen jälkeen äänimerkit kutsuivat kaikki kentällä olleet pelaajat klubitalolle.

Kuchar oli kierrostaan keskeytyshetkellä viisi alle ja koko kilpailua kokonaistilanteessa -10. Erot ovat totutun pienet, sillä 36 reikää valmiiksi saaneet Webb Simpson ja Gary Woodland ovat lyönnin päässä.

Simpson urakoi Liberty National -kentällä perjantaina 29 reiän edestä. Kierroksen paras vaihe osui rei’ille 1-8, jossa Simpson taituroi kuusi birdietä. Ei siis ihme, että hän olisi ollut valmis pelaamaan Barclaysin toisena kilpailupäivänä enemmänkin.

”Kun peli kulkee hyvin, sitä pelaisi mielellään vaikka 40 reikää”, Simpson sanoi.

Woodland oli yksi päivän viimeisistä koko kierroksen loppuun asti pelanneista. Reno-Tahoe Openin kolme viikkoa sitten voittanut Woodland teki 64 lyönnin kierroksellaan kahdeksan birdietä, joista neljä viiden viimeisen reiän sisällä. Hän oli ennen New Jerseyn turnausta FedExCupin pisteissä sijalla 60, mutta on tämän hetken ennusteen perusteella nousemassa 50 pykälää ylöspäin.

Webb Simpson pelaa vahvaa turnausta New Jerseyssä. Kuva: All Overr Press

Webb Simpson pelaa vahvaa turnausta New Jerseyssä. Kuva: All Overr Press

Rickie Fowler, Keegan Bradley, Adam Scott ja Justin Rose (32 reikää) jakavat neljättä sijaa tilanteessa seitsemän alle. Heistä Bradley muotoili Liberty Nationalin uusiksi ennätyslukemiksi 63 lyöntiä.

Ruotsalaiset Fredrik Jacobson ja Henrik Stenson (-6) ovat kahdeksatta sijaa jakavien joukossa.

Tiger Woods (-5) aloitti perjantaina hyvin. Woods oli kierrostaan viiden reiän jälkeen kolme alle, mutta 11. reiällä tullut päivän kolmas bogi palautti hänet lähtötilanteeseen. Kucharin kanssa samassa ryhmässä pelannut Tiger ennätti tehdä 13. reiällä birdien ennen pian seurannutta keskeytystä. Woods on kisassa 15. sijalla.

Woods ei ole saada makua hotellivuoteensa pehmeään patjaan, jonka hän on kertonut aiheuttaneen tällä viikolla niskan jäykkyyttä ja selän kipeytymistä. Woods mainitsi samanlaisista ongelmista myös vuodentakaisen Barclays-turnauksen yhteydessä.

Tuloksella 67 aloittanut Ben Crane joutui keskeyttämään kisan toisella kierroksella alaselän vaivojen vuoksi. Crane on FedExCupin pisteissä sijalla 125, joten hän ei ole niiden sadan pelaajan joukossa, jotka jatkavat ensi viikolla urakkaansa kiertueen pudotuspeleissä. Myös Lucas Glover jätti leikin sikseen käsivamman vuoksi.

Lähde: PGA Tour


Park ja Kerr tasoissa Edmontonissa

Cristie Kerr on tarjonnut maailmanlistan ykköselle tasaisen vastuksen. Kuva: All Over Press

Cristie Kerr on tarjonnut maailmanlistan ykköselle tasaisen vastuksen. Kuva: All Over Press

Maailmanlistan ykkönen Inbee Park ja Cristie Kerr jakavat Kanadan avoimen mestaruusturnauksen kärkipaikkaa kahden kierroksen jälkeen. Kaksikko on 36 reiän jälkeen kokonaistilanteessa kahdeksan alle.

Angela Stanford ja Karine Icher, parhaana eurooppalaisena, jakavat kolmatta sijaa lyönnin päässä kärjestä.

”On aina hauskaa pelata Inbeen (Park) kanssa”, Kerr sanoi. ”Hän pelaa aina hyvin, joten nautin hänen peliseurastaan. Luultavasti pelaamme yhdessä myös huomenna.”

Kisan voittoa puolustava sensaatioteini Lydia Ko (-6) löi toisella kierroksella tuloksen 69. Hän jakaa Laura Daviesin ja Paula Creamerin kanssa viidettä sijaa, joten mahdollisuudet mestaruuden uusimiseen ovat realistiset.
Englannin 17-vuotias Charley Hull esiintyi viime viikon Solheim Cupissa kaikkien aikojen nuorimpana pelaajana. Hän on Edmontonissa kolmen lyönnin päässä kärjestä.

Kanadan avoimissa 25 joukkoon mahtuvista kilpailijoista 15 oli mukana Coloradossa pelatussa USA:n ja Euroopan haasteottelussa

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje