[6][5]
Kilpagolf

Kuchar lyömätön Arizonassa

Matt Kuchar tienasi Arizonassa 1,5 miljoonaa dollaria ja nousi maailmanlistalla kahdeksanneksi. Kuva: All Over Press

Kauden ensimmäinen World Tourin turnaus Match Play Championship päättyi sunnuntaina Matt Kucharin voitonjuhliin. Hän kohtasi turnauksen finaalissa puolustavan mestarin Hunter Mahanin, joka tarjosi Kucharille kättä 17. griinillä 2/1 tappion merkiksi. Reikäpelin MM-turnauksen finaaliottelu oli ensimmäinen amerikkalaisten kohtaaminen viiteen vuoteen. Mahan ehti pelata turnauksessa 169 reikää peräkkäin olematta hetkeäkään tappiolla, kunnes taika murtui finaalissa Dove Mountainin kentän nelosella. Tämän jälkeen Mahan ei noussut ottelussa enää edes tasoihin Kucharin kanssa. Kuchar oli kahdeksannen reiän jälkeen jo tilanteessa 4 up, mutta Mahan taisteli vielä yhden reikävoiton päähän. Lopullinen niitti tuli 17:llä, kun Mahan löi bunkkerissa huonosti levänneen pallonsa erämaan pusikoihin. Mahan tavoitteli toista peräkkäistä reikäpelimestaruutta ensimmäisenä pelaajana sitten Tiger Woodsin. Ulosmenon puolivälissä koittanut huono hetki sulatti kuitenkin hänen mahdollisuutensa.

Hunter Mahanin ote lipsui ratkaisevasti finaaliottelun ulosmenossa. Kuva: All Over Press

Voitto oli Kucharille ensimmäinen World Tourilla, hän nousee saavutuksensa myötä FedExCupin pisteissä kakkoseksi Brandt Snedekerin jälkeen. Players Championshipin hallitsevasta mestarista tuli toinen pelaaja kolmen vuoden sisällä, jonka jokainen matsi päättyi ennen 18. reikää.

”On uskomaton tunne voittaa kuusi ottelua kisassa, jossa on mukana maailman 64 parasta pelaajaa”, Kuchar sanoi. Kuchar löi välierissä Jason Dayn ja Mahan kenties sunnuntain suurimman suosikin Ian Poulterin; molemmat matsit päättyivät numeroin 4/3. Jälkimmäisessä välierässä Poulterin kompastukseksi osoittautui Mahanin jäätävä wedgepeli. Ottelussa kolmannesta sijasta Day voitti Poulterin 1 up. Arizonan reikäpeliturnaus pelattiin tänä vuonna harvinaisen koleassa säässä. Ensimmäinen pelipäivä jäi pahasti kesken, kun Dove Mountainilla satoi viisi senttiä lunta. Kovin kesäistä ei Arizonassa ollut sunnuntainakaan: navakassa ja viileässä tuulessa ilman lämpötila jäi vain muutaman asteen nollan yläpuolelle. Lähde: PGA Tour Marko Kuivasaari