Krista Junkkari naisten EM-kisojen kärjessä - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Krista Junkkari naisten EM-kisojen kärjessä

Krista Junkkari on yllättänyt iloisesti vahvalla pelillään Parkstone Golf Clubilla.

Junkkari on pelannut Englannissa kaksi kuutosella alkavaa kierrostulosta.

Krista Junkkari on esittänyt kaksi ensimmäistä päivää loistavaa golfia Englannin Bournemouthissa meneillään olevissa naisten henkilökohtaisissa Euroopan mestaruuskilpailuissa.

Vastikään lyöntipelin suomenmestaruuden Vaasassa voittanut Junkkari pelasi torstaina 69 lyönnin avauskierroksen jatkeeksi tuloksen 68, ja on parhaillaan kilpailun johdossa kokonaistilanteessa seitsemän alle.

Koski-Golfin pelaaja on tehnyt kilpailun puolivälissä kymmenen birdieä ja kolme bogia. Junkkarille ei ole merkitty Parkstone Golf Clubin kentän rei’ille 1–9 vielä yhtään paria heikompaa tulosta.

Lyönnin päässä Junkkarista on amatöörien maailmanlistan 11:s, Linn Grant, jolla on pelaamatta toista kierrosta kuusi reikää. Hän kuului pari viikkoa sitten pelatuissa naisten EM-joukkuekisoissa Ruotsin kultaa ottaneeseen kuusikkoon.

Kilpailun muita suomalaisia uhkaa karsiutuminen, sillä Emilia Tukiainen (+5), Kiira Riihijärvi (+6), Kerttu Hiltunen (+6), Daniella Barrett (+6), Petra Salko (+7) ovat 2–4 lyönnin päässä ennustetusta karsintarajasta. Tukiainen on jo pelannut kierroksensa loppuun.

Riihijärvi oli vuosi sitten Slovakiassa pelatussa turnauksessa parhaana suomalaisena viides.

Mestaruuden voitti tuolloin Celia Barquin, joka surmattiin vajaat kaksi kuukautta myöhemmin golfkentällä.

Iowa State Universityssä opiskellut, tuolloin 22-vuotias espanjalainen oli ollut harjoittelemassa Coldwater Golf Linksillä, kun koditon, uhrinsa sattumanvaraisesti uhrinsa valinnut henkilö hyökkäsi hänen kimppuunsa järkyttävin seurauksin.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje