3.10.–10.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][20]
KilpailuaSuomalaista

3.10.–10.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][20]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Krista Bakkerin kausi käynistyy Marokossa

Krista Bakker treenaa lajia isänsä valmennuksen ja Trackman-analysaattorin antaman antaman datan pohjalta kotimaassa.

Odotukset ovat perustellusti korkeammalla kuin koskaan aiemmin suomalaispelaajan osalta Krista Bakkerin käynnistäessä maaliskuun puolivälissä ensimmäisen kautensa naisten European Tourillla. Ensimmäiset kisansa hän pelaa Marokossa ja Turkissa, kolmannen toisessa kotimaassaan Hollannissa.

”Tarkoitus on pelata kaikki kisat joihin pääsen, majorehin ei katergoriani vielä riitä”, Bakker valaisi suunnitelmiaan Valo-talolla Golfliiton mitalikahveilla.

LET:n kisat käynnistyvät tammikuun lopulla Uudessa-Seelannissa, josta kiertue siirtyy kahden Australian kisan kautta Kiinassa käytävään World Cupiin. Näihin Bakker ei mahdu mukaan. Tuntuma ruohoon jää kilpasiskoja ohuemmaksi myös sen takia, että suunnitelmissa on ennen maaliskuun Marokon kisaa vain yksi ulkomaan leiri Espanjassa yhdessä amatöörimaajoukkueen kanssa.

Staffan Johansson on pyytänyt minut sinne mukaan vaikka olen ammattilainen”, Kirsta Bakker kiittelee.

Karsiintojen ja joulun jälkeen hän on käynnistänyt lajitreenit isä Kari Bakkerin isännöimässä harjoitushallissa.

”Tekniikka on hyvällä mallilla, mutta sitä pitää parantaa, samoin kuin puttia ja lähipeliä kokonaisuudessaan. Käytämme paljon TrackMan-lyöntianalysaattoria, joka antaa lahjomatonta tietoa ja vertailukohtaa muihin kilpapelaajiin. Haluan saada tarkkaa tietoa lyöntieni mitoista ja niiden toistuvuudesta, tasaisuudesta”.

Trackmanin Combine-testissä Bakker on saanut parhaimmillaan pistetuloksen 84. Laitteeseen voi syöttää myös omia testejä. 30-75 metrin matkoilla Bakker on saanut 89 pistettä.

”Ihan hyviä tuloksia ne on molemmat, samoilla luvuilla päätoureilla pelaavien naisten kanssa”, Krista Bakker tokaisee ilman ylpeyden häivää puheessaan.

Jalat pysyvät maassa ja tavoitteet maltillisina tulevan kauden suhteen.

”Työpaikan uusiminen ( top-60 ) on minimitavoite. Top-10 sijoituksia lähden hakemaan, uskon että niitä tuleekin jos peli kulkee odotusteni mukaisesti”.

Kun Bakkerin ansiolistalla on henkilökohtaista EM-pronssia, MM-kisojen hopea ( henk.koht. sarja), joukkueena MM-pronssia ja EM-hopeaa sekä karsintojen ensimmäisen vaiheen ykköstila, on hän merkitty neito muuallakin kuin Suomessa. Yksiselitteisesti Krista Bakker on yksi suurimmista suosikeista kauden tulokkaaksi 2014. Tämän tittelin valtasi Minea Blomqvist-Kakko vuonna 2004.

”Minnin kanssa en ole pelannut enkä harjoitellut. Ainoa tapaamisemme ajoittui viime vuoden Urheilugaalaan”, kertoo Bakker varsin yllättävän faktan.

Ennen kauden alkua Bakker tai vanhempansa sujauttavat LET:n tilille vielä 1200 euron liittymismaksun. Haussa on myös manageri sekä caddie, jotka molemmat tulevat näillä näkymiin kotimaasta.

”Mailapoika voi olla hyvin joku kaveri”, Krista miettii.

”Yhteistyökumppanuuksiakin uskon syntyvän, niistä on neuvoteltu hyvässä hengessä, vaikka nimiä ei vielä paperilla olekaan.”

Lakeuksilta Afrkan valloitukseen. <a href=Krista Bakkerin kausi käynnistyy Marokossa, 196-senttinen Teemu Bakker on tulessa debyyttikisassaan Egyptissä." src="/wp-content/uploads/2014/01/13100510473143.jpg">

Lakeuksilta Afrkan valloitukseen. Krista Bakkerin kausi käynnistyy Marokossa, 196-senttinen Teemu Bakker on tulessa debyyttikisassaan Egyptissä.

Bakkerin perheessä odotuksia on kauden 2014 osalta hyvin paljon myös isoveli Teemua sekä pikkusisko Katria kohtaan.Katri valittiin Golfliiton Talentti-ryhmään. Teemu Bakker siirtyi ammattilaiseksi, hänen päätyömaansa on Saksan kiertue, jonka ensimmäinen kisa pelataan varsin eksoottisessa ja kuohuvassa maassa Egyptissä.

Krista Bakker kiertää Marokon jälkeen kesän ja alkusyksyn Euroopassa. Loppuhuipennus on perinteisesti Dubaissa, sitä ennen LET vierailee myös Etelä-Afrikassa, Kiinassa ja Intiassa. Helppo ennuste Krista Bakkerin osalta on, että hän tulee pelaamaan todella vahvan kauden LET:lla, top-10 sijoituksia pitäisi kertyä riitävästi paikan säilyttämiseen. Kauden tulokkaan titteli vaatinee voittoa. Näiihin kaikkiin 20-vuotiaalla Bakkerilla on mainiot mahdollisuudet.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)