Krista Bakker mitaliputkessa - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Krista Bakker mitaliputkessa

Krista Bakker teki lauantaina hurjan nousun pronssille Ruissalon EM-kilpailuissa.

Tanskan vasta 17-vuotias Emily Kristene Pedersen piti lopulta vaivatta kolmantena päivänä hankkimansa johdon nelipäiväisessä EM-kilpailussa. Pederseniin peli takkuili ensimmäisellä yhdeksiköllä , jolla hän teki kaksi tuplabogeyta. Ote pelistä ja kullasta ei kuitenkaan kirvonnut, vaikka Espanjan Laura Gonzalez Escallon nousi hetkeksi aikaa kahden lyönnin päähän, lopullisella tuloslistalla eroa oli kolme lyöntiä. Pedersen on Krista Bakkerin tavoin rauhallinen, vahvarakenteinen pelaaja, joka tekee kentällä pelkistetysti vain oleelliset asiat.

Edellisvuonna hän oli Euroopan Ryder Cup-joukkueessa paras tyttöjuniori.

”Tulin hakemaan Turusta mestaruutta, ja olen iloinen kun onnistuin saavuttamaan sen”, Pedersen sanoi.

”Minulla oli puolivälissä vaikea tilanne, kun Amy Boulden tuli jo kahden lyönnin päähän. Keskityin kuitenkin vain omaan peliini ja muistin, että valmentajani käski tekemään neljä birdietä. Onnistuin tekemään vain kolme, mutta ei se nyt haittaa”, Pedersen kertoi.

Suomalaisittain kilpailu sai upean huipennuksen. Krista Bakker pelasi vaisusti ulosmenon (+1), sisääntulossa birdejä alkoi tulla kahden sarjoisssa. Lähestymislyönnit toimivat, pelin yleensäkin vahva osa-alue puttaaminen oli vankkaa. Bakker upotti kuusi birdieputtia ja sai tuloksekseen 66, joka oli päivän paras.

Kun kolmatta tilaa hallussaan pitänyt Espanjan Noemi Jimenez töpeksi reiät 16 ja 17 tehden niillä tuplan ja bogeyn, nousi Bakker hänen kanssaan tasatulokseen. Paremmat 36 viimeistä reikää takasivat Bakkerille mitalin, joka oli henkilökohtaisessa sarjassa suomalaisnaisille ensimmäinen kautta aikojen.

Edellisvuonna Bakker oli samassa kisassa kahden kierroksen jälkeen toinen, jälkipuolisko pudotti hänet kauas kärkikymmenikön taakse.

”Putit alkoivat upota, sain siitä lisää virtaa pelaamiseeni. Pysyin rauhallisena ja omassa kuplassani. Tiedän sen, että kun putti kulkee, olen siinä sarjassa lähes lyömätön”, jouluaattona 20 vuotta täyttävä Krista Bakker löysi syyn nousulleen.

Suomalaisten kokonaispanos oli lopulta todella hyvä, Marika Voss sijoittui kymmenenneksi, Annika Nykänen oli 14.

LETAS ja Erkko Trophy seuraavina

Marika Voss iloitsi kymmenennestä sijastaan yhdessä maajoukkuevalmentaja Mikael Mustosen kanssa.

Marika Voss iloitsi kymmenennestä sijastaan yhdessä maajoukkuevalmentaja Mikael Mustosen kanssa.

Krista Bakkerin, kuten myös Marika Vossin ohjelmassa on seuraavana Hillsidessa pelattava LETAS kiertueen kilpailu elokuun toisella viikolla. Sen jälkeen he pelaavat Talissa Erkko Trophyn ykköstilasta. Joulukuun alussa nämä amatöörit osallistuvat LET:n karsintoihin.

”Uskon olevani riittävän hyvä myös niihin kisoihin mikäli saan pelini kulkemaan”, Bakker arvioi ilan ylpeyden häivää äänessään. Kun muistetaan se, että henkilökohtaisten EM-kisojen pronssin lisäksi seinäjokinen , myös Hollannin passi omaava Bakker oli MM-kisojen henkilökohtaisessa sarjassa toinen.

” Sekin on hyvä muistaaa, että esimerkiksi joukkuekisojen pronssiottelussa Krista teki ratkaisevassa pelissä kolme birkkua peräkkäin.Kyseessä on poikkeuksellisen vahvahermoinen pelaaja”, ynnäilee Bakkerin kansainvälisiä pelejäkin paljon seurannut liiton puheenjohtaja Antti Peltoniemi.

EGA:n puheenjohtajan rooliin asettuessaan hän kiittelee vuolaasti Aura Golfin järjestelyjä.

”Ne olivat jälleen kerran kiitettävät. Voimme olla ylpeitä siitä, että minne tahansa EGA:n kilpailuja Suomessa myönnämmekin, homma toimii moitteetta,” Peltoniemi jatkaa.

Kaudella 2014 Linna Golfissa pidetään miesten joukkue EM-kilpailut.

Naisten EM-kilpailuista tulee koostelähetys Yle TV2:lta sunnuntaina klo 14.10 alkaen. Lähetys on katsottavissa myös kaikkialla maailmassa sunnuntaina klo 16.30:n jälkeen Yle Areenassa osoitteessa areena.yle.fi. Ohjelma on katsottavissa 30 päivän ajan.

Laura Gonzalez Escallon, Emily Pedersen ja <a href=Krista Bakker saivat mitalit kaulaansa Ruissalon viimeisen reiän viheriöllä." align="left" src="/wp-content/uploads/2013/07/13072717330481.jpg" width="290">

Laura Gonzalez Escallon, Emily Pedersen ja Krista Bakker saivat mitalit kaulaansa Ruissalon viimeisen reiän viheriöllä.

Lopputulokset:

Naisten henkilökohtaiset EM-kilpailut, Aura Golf, Turku, 4 / 4 päivä:

1) Emily Pedersen Tanska 276 (67, 73, 64, 72), -8

2) Laura Gonzalez Belgia 279 (69, 74, 68, 68), -5

3) Krista Bakker Suomi 282 (75, 68, 73, 66), -2

4) Celine Boutier Ranska 282 (73, 69, 72, 68), -2

ja Noemi Jimenez Espanja 282 (71, 69, 71, 71), -2

……………………………………………

10) Marika Voss 287 (77, 70, 69, 71), +3

14) Annika Nykänen 289 (74, 71, 74, 70), +5

44) Matilda Castrén 296 (71, 76, 75, 74), +12

62) Leena Makkonen 305 (76, 76, 71, 82), +21

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)