Krista Bakker LET:n esikarsinnan paras Marokossa - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Krista Bakker LET:n esikarsinnan paras Marokossa

Krista Bakker meni tyylikkäällä tavalla LET:n karsintafinaaliin. Kuva: Anzel Oy

Amatöörien EM-kisoissa pronssia voittanut Krista Bakker (+5) oli paras Marokon Rabatissa viikonvaihteessa pelatussa LET:n esikarsintaturnauksessa.

Suomalainen oli ryhmä C:n karsintaturnauksessa lähes ylivoimainen, sillä toiseksi sijoittunut Skotlannin Heather Stirling jäi Etelä-Pohjanmaan Golfia edustavasta pelaajasta neljän lyönnin päähän. Bakkerin kierrostulokset Royal Golf Dar Es Salam Blue Coursella olivat 73, 75, 70 ja 75.

Tämä tietää Bakkerille paikkaa tulevan viikon lauantaina Marrakechissa käynnistyvään karsintafinaaliin. Karsintaryhmä C:stä jatkopaikka irtosi kaikkiaan 15 pelaajalle.

Samanaikaisesti naapurikentällä, Red Coursella pelatussa ryhmä B:n karsintaturnauksessa JennaMäihäniemi (+31) päätyi sijalle 33, kun 24 ensimmäistä saavutti paikan karsintafinaaliin. Bakkerin tavoin amatööristatusta kantava Mäihäniemi jäi jatkopaikasta seitsemän lyönnin päähän.

Marras-joulukuussa pelatussa ryhmä A:n karsintaturnauksessa paikan karsintafinaaliin sai 18 pelaajaa.

LET:n karsintafinaaliin osallistuvat suomalaisista Bakkerin lisäksi Elina Nummenpää ja Linda Henriksson. Kisan tämänhetkisellä pelaajalistalla on 109 kilpailijaa, joista 30 parasta ja saman tuloksen pelanneet saavat karsinnan päätteeksi LET:lle kategorian 8a.

Marrakechin karsintafinaalissa pelataan kahdella eri kentällä yhteensä viisi kierrosta.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (8 kpl)

 • Patu says:

  Kyllä on taso kerta kaikkiaan heikkoa ja pelaajillakin hieman oudot luulot omista kyvyistään! Tuo toinen tyttökö todellakin haki paikkaa ammattilaiskiertueelta ja neljän kierroksen yhteistulos oli 31? Mitä ihmeen harrastajakarsintoja nuo naisten karsinnat oikein ovat?? Ei näytä olevan yhtään tietoa saatikka respektiä siitä mitä golf-ammattilaisuus on.

 • Tohtori says:

  Eihän tuossa ole mitään järkeä, että finaaliin pääsee yli 20 tuloksilla. Tulot kiertueella jää noilla peleiilä sille tasolle, ettei ainakaan tytöt pääse lihomaan.

 • Naisiin kannattaa luottaa says:

  Totta että esikarsinnan taso lienee heikko. Kuitenkin suomen amatööri naiset ovat menneet ohi suomen miehistä suhteessa tasoon Euroopassa. Viime kesä sen lopullisesti osoitti. Esimerkiksi Bakker lienee jo samalla tasolla Wikströmin, Tammisen ja Blomqvistin kanssa. Ainakin lähellä. Kohta se nähdään.

 • Patu says:

  Totta ehkä, mutta vain siksi, koska Wikström ja varsinkin Blomqvist tulee selkä edellä vastaan. Varsinkin Blomqvistin sekoilua ja jopa ammatillisen vastuun välttelyä on ollut hieman koomista seurata viimeisten vuosien aikana. Puheet polkee paikallaan, aina samaa yli-positiivista höpötystä, mutta peli vain huononee koko ajan. Varmasti kylläkin ihan kivaa, kun joku maksaa viulut! Helppohan siinä on sitten lahjakkaan nuoren tytön tuota tasoa saavuttaa. Toivottavasti ei ainakaan oppia ota noilta vanhemmilta siitä, miten huippupelaajiksi tullaan. Toinen melkein sitä jo oli, mutta sitten lähti mopo täysin käsistä. Hieman jopa säälittävää.

 • Moto says:

  Tulikohan mieleen, että myös kenttä saattoi olla viritetty aika vaikeaksi? Marokossa yleisesti ottaen tuuli voi olla paha ja griinit kovat ja hemmetin nopeat. Kertoo jotain sekin, että koko Pre-Qualifier karsinnan paras tulos oli -1, alle parin veti siis tasan yksi nainen… Kun mukana lienee ollut joitain kokeneempiakin pelaajia kuin näitä ensikertalaisia, kertoo se mielestäni jotain olosuhteistakin.

 • Moto says:

  Yhteensä 7 pelaajaa alle 10 tuloksella. Pre-B lohkon voittanut Karolina Lampert kommenteissaan: ”The golf course was very tough and long and you needed to be patient to make some birdies.”

 • kalle says:

  Esikarsinnan kentät on ilmeisesti vaikeata tulosten perusteella. Tulostaso ei suoraan heijasta pelaajien tasoa. Samaa voisi sanoa vaikka jostain British Openista, jossa voittajan tulos on selvästi yli parin. Onko pelajaat sillioin ollut huonoja ? Tuon tyyppiset kommentit kertovat aika pitkälle tietämättömyydestä, golfissa paremmuuden määrää kuinka sijoitut SUHTEESSA MUIHIN PELAAJIIN, ei par-luku.

 • seuraaja says:

  Patulla ei taida olla mitään hajua ammattilaisgolfista tai kilpagolfista ylipäätään. Kenttä voidaan virittää erityisesti naisten pelissä todella vaikeaksi pelkästään jo siirtämällä teepaikka taakse. B-ryhmän kenttä oli kuulemma todella vaikea, ja näkeehän sen jo sokea reettakin tulostasosta että ei ollut ihan normi virityksessä. Fieldissä kuitenkin mukana LETAS voittajia ym… jotka pelaa reilusti yli PAR:in.