Kotiyleisön villinnyt Matsuyama kruunasi voittonsa komealla eaglella - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Kotiyleisön villinnyt Matsuyama kruunasi voittonsa komealla eaglella

Hideki Matsuyama saavutti Japanissa uran seitsemännen voittonsa PGA Tourilla. Kuva: Getty Images

Yksi Cameron Tringalen lukuisista epätoivoisista voittoyrityksistä kariutui jälleen.

Neljännen kierroksen kaksi eaglea siivittivät Hideki Matsuyaman (-15) voittoon sunnuntaina Chiban prefektuurissa Japanissa käydyssä PGA Tourin kilpailussa. Tuloksen 65 pelannut Matsuyama oli Zozo Championshipissä omaa luokkaansa, sillä toisen sijan jakaneet Cameron Tringale ja Brendan Steele jäivät japanilaisesta viiden lyönnin päähän.

Päätöspäivän alla Matsuyaman niskaan hengittäneelle Tringalelle avautui jälleen yksi lukuisista tilaisuuksista ottaa uran ensimmäinen ykköstila Yhdysvaltain kiertueella. Hän onnistui nousemaan takaysin alussa johtoon, mutta menetti otteensa voittotaistelussa Matsuyaman painettua viiden seuraavan reiän aikana kaasua kolmen birdien edestä.

Vajaat 1,8 miljoonaa dollaria kuitannut Matsuyama, 29, kaunisteli vielä voittomarginaaliaan tekemällä Narashino Country Clubin kentän 18. reiällä päivän toisen eaglensa, jota edelsi upea avaus ja vielä näyttävämpi lyönti hybridillä reilun kolmen metrin päähän lipusta.

Masters Tournamentissa vihreän takin huhtikuussa saaneen Matsuyaman voittoa voidaan pitää siihen nähden yllättävänä, miten hän arvioi virettään turnauksen aattona.

”Pallonlyönti, puttipeli ja chipit eivät ole sillä tasolla kuin pitäisi. Jos esitykseni Mastersissa oli täyden kympin arvoinen, nyt en antaisi itselleni ykköstäkään. Vaikeuksia tulee tällä viikolla olemaan, mutta olen motivoitunut taistelemaan kotiturnauksessa”, hän muotoili.

Voitto oli Matsuyamalle ensimmäinen sitten Mastersin, ja kaikkiaan seitsemäs PGA Tourilla. Major-tittelinsä ja tuoreen voiton väliin mahtuu kolme top 10 -sijoitusta, joista yksi tuli Tokion olympialaisissa.

Matsuyama menestyi myös ensimmäisessä, kaksi vuotta sitten samalla kentällä pelatussa Zozo Championshipissä. Tuolloin Tiger Woodsin voittamassa kilpailussa tuli toinen sija.

Tringale, 34, ei tehnyt sunnuntaina isompia virheitä kuin vasta lopussa, jolloin kärkikamppailu oli jo taittumassa vahvasti Matsuyaman suuntaan. Hän pelasi Japanissa 314. PGA Tourin kilpailunsa, jotka ovat tuottaneet neljä kakkostilaa. Tringale on kiertueella eniten palkintorahaa (yli 15,5 miljoonaa dollaria) tienannut pelaaja, jolla on vielä voittotili avaamatta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje