Kotimaan ykköskiertue käynnistyy kesäkuussa – tuore ET-voittaja Välimäki avausturnaukseen - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Kotimaan ykköskiertue käynnistyy kesäkuussa – tuore ET-voittaja Välimäki avausturnaukseen

Sami Välimäki tähdittää Hill Side Golfissa pelattavaa turnausta. Vierellä caddie Kyle Roadley. Kuva: Getty Images

Audi Finnish PGA Golf Tourin ensimmäinen kilpailu pelataan Hill Side Golfissa.

Kotimainen kilpagolfkausi on koronaviruspandemian vuoksi pysähdyksissä, mutta Suomen hallituksen tekemien uusien linjausten myötä Audi Finnish PGA Golf Tour päästään aloittamaan 5.–7. kesäkuuta Hill Side Golfissa Vihdissä pelattavalla kilpailulla.

Golf on yksi niistä harvoista urheilulajeista, joissa kilpailutapahtumat on mahdollista toteuttaa turvallisesti ilman lähikontakteja. Kiertueen johtaja Teemu Laakso korostaa, että kilpailijoiden terveys on etusijalla kaikessa toiminnassa.

”Emme missään nimessä vaaranna pelaajien, toimitsijoiden tai järjestävän seuran edustajien terveyttä, vaan teemme kaikki järjestelyt niin, että kilpailutapahtumat ovat kaikille osallistujille turvallisia”, Laakso sanoi.

Sillä välin, kun kansainväliset golfkiertueet ovat koronatilanteen takia tauolla, on suomalaisilla kiertuepelaajilla mahdollisuus ylläpitää kilpailutuntumaa Audi Finnish PGA Golf Tourin turnauksissa.

”Tämä on heidänkin kannaltaan hyvä, että saamme oman kansallisen kiertueen käyntiin. Ja totta kai on koko lajin kannalta tärkeä asia, että kilpailutoiminta voidaan käynnistää.”

Yksi Hill Siden osakilpailuun ilmoittautuneista kiertueammattilaisista on tuore European Tour -voittaja Sami Välimäki. Hänellä on selkeät tavoitteet kilpailussa.

”Nyt minulla on kalenterissa joku kilpailu, mihin voin tähdätä ja valmistautua. Se auttaa kilpailutuntuman ylläpidossa. Ja siellä saa toivottavasti pelata kolme kovaa kisakierrosta, joten lähden oikein hyvällä mielellä pelaamaan”, Välimäki sanoi.

Audi Finnish PGA Golf Tourin kilpailut pelataan toistaiseksi ilman yleisöä. Muista käytännönjärjestelyistä tiedotetaan lähempänä ensimmäistä kilpailutapahtumaa.

Lähde: tiedote

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje