[13][26]

”Kotietu” rautaa – PGA Tourin kisojen voittopako ulkomaille jatkuu

Sung Kang on PGA Tourin tuorein ensikertalaisvoittaja. Kuva: Getty Images

Viimeisen kahden kuukauden aikana yli 70 prosenttia voitoista on mennyt USA:n rajojen ulkopuolelle.

PGA Tourilla vietetään eriskummallista ja poikkeuksellisen oloista vuotta. Yhdysvaltalaiset pelaajat ovat totutusti dominoineet kotimaansa kiertueen voittotilastoa, mutta kaksi edellistä kuukautta poikkeavat kaavasta.

Sunnuntaina saatiin jälleen kansanvälinen voittaja, kun Korean Sung Kang (-23) korjasi potin Dallasissa käydyssä AT&T Byron Nelson -kilpailussa.

”Jenkkitourilla” on pelattu maaliskuun alkupuolelta lähtien 11 turnausta, joissa kahdeksassa on saatu ulkomaalainen voittaja. USA:n rajojen sisälle voitto on jäänyt kyseisellä ajanjaksolla neljä kertaa, sisältäen yhdysvaltalaisen ja espanjalaisen pelaajan voittaman parikilpailun.

Maalimanlistalla sijalla 138 oleva Kang on aiemminkin keikkunut tuloslistojen yläpäässä, mutta 159. yritys tuotti ensimmäisen täysosuman PGA Tourilla.

Hän otti sateen keskeyttämällä kolmannella kierroksella kolmen lyönnin etumatkan, mutta lähimmät uhkaajat, Matt Every ja Scott Piercy, iskivät kantaan päätöskierroksen sisääntulossa. Kangilta löytyi takaysin puolivälissä vielä uusi vaihde kolmen peräkkäisen birdien muodossa, ja se oli muille liikaa.

Eroa Everyyn ja Piercyyn kertyi lopulta kaksi lyöntiä.

Voittajalle oli luvassa viimeinen paikka torstaina käynnistyvään kauden toiseen major-kilpailuun PGA Championshipiin, mihin Kang oli jo varmistanut pääsynsä aiemmin. Dallasin kisan voitto sinetöi kuitenkin hänelle osallistumisen ensi vuoden Masters Tournamentiin.

Vaikka Texasista on pitkä matka Kangin kotikonnuille, oli hänellä eräänlainen kotietu viikonvaihteen kilpailussa. Kang asuu turnausareena Trinity Forest Golf Clubilta vain noin puolen tunnin ajomatkan päässä ja tuntee kentän kuin omat taskunsa.

AT&T Byron Nelsonin suurin menestyssuosikki Brooks Koepka (-20) jätettiin kisassa neljänneksi.  Viime aikoina pirteästi esiintynyt Slovakian Rory Sabbatini (-17) jakoi viidettä sijaa muun muassa Thaimaan Kiradech Aphibarnratin kanssa.

Pohjoismaalaisista ruotsalaiset Henrik Stenson ja Jonas Blixt (-13) mahtuivat niukasti 20:n joukkoon.