20.–27.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[4][6]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Veitsen terällä ollut Swafford otti kaiken hyödyn irti Karibian turnauksesta

Hudson Swafford nappasi uransa näkökulmasta ison voiton Dominikaanisessa tasavallassa. Kuva: Getty Images

Komean kasan halutuimpia palkintoja saanut Hudson Swafford osoitti samankaltaista kylmäpäisyyttä myös edellisen voittonsa ratkaisuhetkillä.

Toiseksi viimeisen reiän birdie nousi merkittävään rooliin Hudson Swaffordin otettua Dominikaanisessa tasavallassa Punta Canassa käydyssä PGA Tourin kilpailussa makean voiton. Hän päätyi kisassa kokonaistulokseen 270 (-18), ja putsasi palkintopöydän lyönnin erolla Tyler McCumberiin.

Swafford teki sunnuntaina kahdeksan ensimmäisen reiän jaksossa eaglen ja kolme birdieä kääntäen kahden lyönnin takaa-ajoaseman johdokseen. Hän paineli sisääntulossa jo neljän lyönnin karkumatkalle, mutta 13. reiän tuplabogey ja 16. reiän bogey päästivät pahimmat kilpakumppanit voittotaisteluun.

Toiseksi viimeiselle lyöntipaikalle saapuessaan Swafford oli tasoissa Mackenzie Hughesin ja McCumberin kanssa. Hän tarttui tiillä rautakuutoseensa ja iski pallonsa reilun neljän metrin päähän reiästä, kunnes viimeisteli hetkeä myöhemmin kisan tärkeimmän birdiensä.

”Siinä jotain samanlaista kuin PGA Westillä 2017, jolloin otin voiton. Ajattelin että nyt tarvitaan hyvä, ilmava lyönti rautakuutosella. Se on mielilyöntini, ja olen tehnyt sen 100 000 kertaa. Onnistuin siinä, ja sen perään tuli vielä parempi putti”, Swafford sanoi.

Swafford, 33, saavutti ensimmäisen voittonsa PGA Tourilla vuoden 2017 CareerBuilder Challengessa, jossa ratkaisu meni yhtä tiukalle: eroa Adam Hadwiniin kertyi yksi lyönti. Viimeisten kuukausien aikana loukkaantumisesta kärsinyt pelaaja aloitti kautensa kiertueen niin sanotun medical-säännön turvin. Hän olisi tarvinnut kahdessa seuraavassa kilpailussaan 105 FedEx Cupin pistettä pitääkseen korttinsa, mutta on nyt täyden pelioikeuden haltija kauden 2022–2023 loppuun saakka.

Tämän vuoksi teen tätä joka päivä.

Corales Puntacana Resort & Club Championship toi Swaffordille 720 000 dollarin ykköspotin ja 500 FedEx Cupin pisteen lisäksi paikan Masters Tournamentiin, PGA Championshipiin, The Playersiin sekä kuluvan vuoden voittajille tarkoitettuun Havaijin mestarien turnaukseen.

”Uskomatonta. Viimeiset kaksi vuotta ovat olleet kovia. Elämä on mahtavaa; saimme vaimoni kanssa ensimmäisen lapsemme, mutta golf on todella rankkaa. Toisinaan se on kuitenkin hauskaa. Tämän vuoksi teen tätä joka päivä.”

Koska Punta Canan koitos oli niin sanottu täyden pisteiden kilpailu, sai Swafford paikan kouralliseen halutuimpia turnauksia. Koronapandemian takia maaliskuulta syyskuulle siirtynyt kilpailu palaa ensi vuonna omalle paikalleen, ja saa jatkossa taas rajallisten pisteiden turnauksen statuksen. Se merkitsee sitä, että seuraavalle voittajalle ei ole luvassa kutsuja majoreihin ja muihin huipputurnauksiin.

PGA Tourilla kymmenen kilpailua voittaneen Mark McCumberin poika Tyler sijoittui kisassa yksin kakkoseksi, mikä on hänen paras sijoituksensa pääkiertueella. Kanadan Mackenzie Hughes (-16) oli kolmas.

Isot tähdet loistivat viikonvaihteessa poissaolollaan, sillä kisaa edelsi kauden toinen major-turnaus U.S. Open. Eurooppalaisista paras oli 11. sijan jakanut Tanskan Sebastian Cappelen (-11).

Punta Canan turnaus on poikkeuksellisten kalenterimuutosten johdosta Mastersin ja U.S. Openin ohella yksi niistä kolmesta kilpailusta, jotka pelataan tällä kaudella kahteen kertaan.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje