26.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][0]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Menestys jäi Portugalissa haaveeksi – Päättyikö Lindellin ja Ahokkaan kausi Challenge Tourilla?

Roope Kakko pelasi Portugalin avointen päätöspäivänä hyvän kierroksen. Lauantain epäonnistuminen vei mahdollisuudet laadukkaampaan sijoitukseen. Kuva: Tomi Natri

Open de Portugal -kilpailu ei pönkittänyt suomalaispelaajien asemia kiertueen rankingissa.

Yhden heikon päivän jälkeen ryhdikkäästi Portugalin Challenge Tour -kilpailussa pelannut Roope Kakko teki neljännellä kierroksella kuusi birdieä lyöden tuloksen 69. Parempaakin oli luvassa, mutta korttiin livahti viimeisellä kolmanneksella vielä kaksi bogia.

Oliver Lindellillä oli etuysillä vaikeuksia. Seitsemännellä reiällä tulleen neljännen bogeyn jälkeen tahti kuitenkin muuttui hänen tehtyä kolme birdieä kierroksen puolivälin tuntumassa. 16. reiän birdien myötä Lindell palasi kierroksellaan par-tilanteeseen, jota kahdella viimeisellä reiällä tulleet bogey ja birdie eivät muuttaneet.

Lopputulokseen 286 (-2) päätynyt kaksikko jakaa Open de Portugal -turnauksessa 36. tilaa, kun kierros on edelleen kesken. Näistä lähtökohdista molemmat näyttäisivät jatkavan pistetilastossa sijan 50 tuntumassa.

Paikka top 45:ssä avaisi näkymät seuraaviin kilpailuihin, joihin suomalaisilla on pääsy vain villillä kortilla tai kutsulla.

Portugalissa karsiutunut Ahokas käytti viimeisen villin korttinsa tällä viikolla, joten paikan heltiäminen kauden viimeisiin turnauksiin on kutsujen varassa. Sama tilanne on Lindellillä – villien korttien osalta saldo on jo hetken aikaa näyttänyt nollaa, mutta kutsuja on vielä riittänyt mukavasti.

Porvoolainen olisi saanut viime hetken paikan myös elo-syyskuun vaihteessa pelattuun Belgian turnaukseen, mutta ei saanut järjestettyjä lentoja lyhyellä varoitusajalla.

On mahdollista, että Lindelliä ja Ahokasta ei enää nähdä loppukauden kisoissa, joihin oletettavasti riittää tunkua.

Kakolla ilmeisesti on taskussaan vielä 1–2 villiä korttia. Hän on ilmoittanut käyttävänsä kortin lokakuun toisella viikolla pelattavassa Irlannin turnauksessa, mikäli ei saa paikkaa lokakuun jälkipuolella Kiinassa käytäviin rahakkaimpiin kisoihin.

Kakko oli ennen Portugalin kisaa rankingissa sijalla 49 ja Lindell yhden pykälän alempana. Molempien säilyminen ensi kaudeksi hyvän kategorian tarjoavassa top 70:ssä vaikuttaisi turvatulta, mutta Ahokas on jo luisunut rankingissa sijalle 71.

Mikäli Ahokas ei pysty enää kohentamaan asemiaan pistetilastossa, joutunee hän tyytymään kaudella 2020 olennaisesti pienempään turnausmäärään.

Morgado Golf & Country Clubilla meneillään olevan Portugalin kilpailun johdossa on Puolan Adrian Meronk (-14).

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje