16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Korhosen ote petti – pelikaveri Migliozzi taisteli uusinnassa voittoon

Mikko Korhosen suorituksissa ei ollut sunnuntaina riittävästi rentoutta. Kuva: Getty Images

Virheiden sävyttämä päivä haihdutti Mikko Korhosen haaveet Amsterdamin kilpailun voitosta.

Mikko Korhosen neljäs kierros Amsterdamissa käydyssä KLM Openissa vaati 75 lyöntiä. Se vei hänet DP World Tourin kilpailussa kokonaistulokseen 277 (-7), joka riitti jaettuun kymmenenteen sijaan.

Korhonen aloitti kierroksensa lauantain tapaan bogilla, mutta teki pian kaksi birdieä. Hän oli kahdeksannen reiän jälkeen kierrostaan yksi alle, ja tuossa vaiheessa Korhonen sekä pelikaveri Guido Migliozzi vaikuttivat vetävän pientä eroa muihin.

Tämän jälkeen Korhonen ajautui virhesuman keskelle tehtyään kuuden seuraavan reiän aikana kolme bogia ja yhden tuplabogin. Myös Migliozzilla oli kierroksen keskivaiheilla vaikeaa, mutta hän löysi lopussa uudelleen ryhtiä.

Korhosella ei tuntunut takaysillä onnistuvan mikään, joka söi itseluottamusta. Reiän 15 birdieä seurasi hyvä paikka toiseen peräkkäiseen, mutta 1,5-metrinen putti painui oikealta ohi. Käteen jäi lopulta niukka top 10 -sijoitus, joka luonnollisesti oli vähemmän kuin kolme ensimmäistä päivää kisaa johtaneelta pelaajalta saattoi odottaa.

Hän ei kuitenkaan ollut kilpailun jälkeen erityisen pettynyt.

”Ihan hyvä fiilis kisasta jäi. Ihan niin hyvässä tilassa en ollut kuin eilen, napsun rennompana olisin halunnut olla. Sataprosenttista luottoa ei vielä ollut, mikä ei tietysti ole mikään yllätys.”

”Hyvä kokemus kuitenkin. Tästä hyvä jatkaa eteenpäin”, Korhonen sanoi.

Kärjen karattua karkasi Korhoselta myös tarjolla ollut paikka The Openiin.

Iloinen asia on, että toista vuotta työmaaltaan sivussa ollut Korhonen osoitti jo kauden kolmannessa kilpailussaan vanhojen elementtien olevan hallussa. Kuumassa ryhmässä finaalikierroksella pelaaminen on oma maailmansa ja vaativa paikka myös kokeneelle pelaajalle, etenkin kun ei ole hetkeen päässyt testaamaan itseään kovassa paineessa.

Kärjen karattua karkasi Korhoselta myös tarjolla ollut paikka The Openiin. Kilpailun kaksi parasta pelaajaa, joilla ei ennestään paikkaa ollut, sinetöivät pääsynsä heinäkuun jälkipuolella käytävään kauden viimeiseen major-turnaukseen.

Migliozzi teki kierroksen loppuun kaksi birdieä, ja rutisti Ruotsin Marcus Kinhultin ja Englannin Joe Deanin seuraksi International Golf Clubin kentällä pelatun kilpailun uusintaan. Italialainen ratkaisi voiton toisella playoff-reiällä tekemällään birdiellä.

Voitto oli Migliozzin neljäs DP World Tourilla. Hänen lisäkseen paikan Royal Troonilla pelattavaan The Openiin ansaitsi kiertueen uudempiin kasvoihin kuuluva Dean.

Korhosen pelit jatkuvat tulevalla viikolla Ravennassa käytävässä Italian Openissa. Lauri Ruuska oli  sunnuntaina kilpailun toisella varasijalla.

Lue seuraavaksi: Mikko Korhonen johtaa Hollannin turnausta ja taistelee paikasta The Openiin

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

    ruukku says:

    Hyvin taisteli Korhonen, mutta lopussa peli vähän sekosi. Puttipeli oli kokonaisuutena kohtuu heikkoa ja tänään seikkailtiin, myös vähän pitkässä pitkässä heinässä toisin kuin eilen. En tiedä johtuiko tuulesta, mutta tuntui myös että jonku kerran olisi ollut väärä maila kädessä.

    Ruuska näyttää vahvistaneen paikan ensi viikon turnaukseen.

    OikeaJuuso says:

    Korhoselle 9- arvosanaksi. Kolme ja puoli kierrosta ihan hienoa peliä ja kisan johdossa. Sitten iski henkisen kantin taso. Se 16 lyhyt putti oli huonompi kuin keskiverto hcp10 henkilöllä. Paineet otti voiton. Mutta siitä kohti seuraavia haasteita vaan.