Korhoselta vahva nousu Skotlannissa - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Korhoselta vahva nousu Skotlannissa

Mikko Korhonen sai lauantaina lentävän lähdön kierrokselleen. Kuva: All Over Press

Mikko Korhonen (71-69-67) nousi sijalle 21 ennen Gleneaglesin PGA Centenary -kentällä pelattavan turnauksen päätöskierrosta. Eroa paalulla oleviin pelaajiin, Ricardo Gonzaleziin ja Tommy Fleetwoodiin on seitsemän lyöntiä.

Korhonen paranteli asemiaan 22 pykälällä lauantaina, myös välimatka kärkeen kapeni kolmella lyönnillä. Onnistuminen päätöspäivänä voisi hyvinkin nostaa hänet kymmenen joukkoon.

”Sain lentävän lähdön kierrokselle. Birdien ja eaglen myötäolin kaksi reikää pelattuani kolme alle. Vaikka tahti onnistumisten suhteen hiljeni, oli tekeminen virheetöntä, ja pelaaminen mukavaa ja helppoa”, Korhonen sanoi. ”

”Kelit ovat olleet Skotlannissa uskomattomat, ei tuulta eikä sateita. Sunnuntaille pitää nyt rakentaa vielä onnistunut lopetus.”

Korhonen pelaa neljännellä kierroksella kokeneen tanskalaisen Anders Hansenin kanssa. Heidän starttiaikansa sunnuntaina on klo 13.01 Suomen aikaa.

Fleetwood näytti pitävän lopussa kärkipaikan itsellään, mutta hän joutui päästämään 18. reiän bogillaan Gonzalezin tasoihin.

”Viimeinen reikä ei todellakaan merkitse mitään”, Fleetwood sanoi. ”18:s on vaativa reikä, ja ottaen huomioon avaukseni, saan olla tyytyväinen että tein kuutosen. Löin palloni puiden sekaan, mutta olin onnekas että pystyin chippaamaan sen sieltä pois.”

”Muussa tapauksessa olisin joutunut lyömään 100 jaardia taaksepäin; siitä olisi voinut tulla iso luku. Mutta muut 17 reikää pelasin fantastisesti.”

Fleetwood oli toissa vuonna nuorin voittaja Challenge Tourilla, mutta tulokaskaudesta pääkiertueella oli tulla ranskalainen visiitti. Hän kuitenkin onnistui hankkimaan ensimmäisen Top 10 -sijoituksensa kauden viimeisessä kisassa Etelä-Afrikassa ja sai uusittua pelioikeutensa ET:lle.

Nuoren englantilaisen kanssa kärkipaikkaa jakava Gonzalez pelasi kaksi ensimmäistä kierrosta 65 lyönnillä, mutta ei ollut lauantaina yhtä terävällä pelituulella. Argentiinalaisen edellinen voitto on vuodelta 2009, mutta muut asiat ovat ymmärrettävästi olleet viime aikoina hänen mielessään. Gonzalez on menettänyt kahden vuoden sisällä äitinsä, isänsä ja isäpuolensa.

”Viimeiset kaksi vuotta ovat olleet minulle henkilökohtaisesti hyvin vaikeita”, Gonzalez sanoi. ”Jos voitan täällä, omistan saavutukseni vanhemmilleni.”

Fredrik Andersson Hed (-15) kolmantena. Päivän kovimman kierrostuloksen (64) pelannut Stephen Gallacher nosti lauantaina kotiyleisön toiveita. Hän jakaa Bernd Wiesbergerin kanssa neljättä sijaa tilanteessa -13.

Lähde: ET

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)