17.–25.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][28]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Korhoselta hieno venyminen, synttärisankari Samoojalle kaksi tärkeätä birdieä loppuun

Mikko Korhonen oli lauantain kierroksella elementissään. Kuva: Getty Images

Laadukas päätöspäivän esitys avaisi kaksikolle näkymät vielä korkeaankin sijoitukseen.

Mikko Korhonen (-3) on parantanut päivästä toiseen otteitaan Dubaissa meneillään olevassa European Tourin kilpailussa. Kolmannella kierroksella tuli perjantain tapaan kolmen lyönnin kohennus edellisen päivän tulokseen, joka oli lauantaina 68.

Korhonen teki Emirates Golf Clubin Majlis-kentän molemmilla kenttäpuoliskoilla kolme birdieä ja yhden bogin. Kierroksen paras vaihe osui reikien 8–13 jaksoon, missä hän tehtaili 2/3 päivän birdiesaalistaan. Näistä kolme tuli perätysten kierroksen puolivälissä.

”Hyvä kierros tänään. Keli oli nyt vähän helpompi ja greenit olivat myös hieman hitaammat tänään. Järjestäjät ennakoivat huomiselle kovaa tuulta, joten he hidastavat pintoja jo vähän” Korhonen kertoi.

Lähes 20 sijaa tuloslistalla ylöspäin nousseen Korhosen pitkä peli on ollut erittäin vahvaa läpi kilpailun. Lauantaina hän onnistui paremmin myös viheriöllä.

”Muutamia oikein hyviä rautalyöntejä tänään, tiiltä myös normaalia, hyvää vetoa. Muutama puttikin jo upposi”, Korhonen kertoi.

Samooja käytti lauantain kierrokseen kaksi lyöntiä Korhosta enemmän ollen nyt tasatilanteessa jälkimmäisen kanssa. Hän kuittasi kakkosella tuleen bogin kahdella nopealla birdiellä, jonka jälkeen peli oli pitkään seesteistä.

Heti takaysin puolivälin jälkeen tullut bogey pudotti Samoojan kierroksellaan par-tilanteeseen, mutta ei kauaksi aikaa. 32-vuotispäiviään viettävä turkulainen teki rei’illä 16 ja 17 kaksi tärkeätä birdieä, ja kohenteli loppusuoralla sijoitustaan noin 15 pykälällä.

”Ihan ok nykäisy tänään. Puttaaminen ollut jotenkin varsin haastavaa, mutta tänään sain sentään jonkun putin sisään. Kenttäpeli on kyllä ihan hyvää, joten jatketaan nakuttelua vielä yksi päivä”, Samooja sanaili.

Sijaa 23 jakavalla kaksikolla on tällä hetkellä matkaa yhdeksättä sijaa jakaviin pelaajiin kolme lyöntiä, joten finaalikierroksen kovalla onnistumisella korkeahko sijoitus on yhä mahdollisuuksien rajoissa.

Omega Dubai Desert Classic -turnauksen kolmas suomalainen, Tapio Pulkkanen (+2) pelasi kisan parhaan tuloksensa, joskaan 72 lyönnin kierros ei häntä oletettavasti täysin tyydyttänyt.

Pulkkanen siirtyi 14. reiällä kierroksellaan tilanteeseen kolme alle, mutta teki lopussa perättäiset bogin ja tuplabogin, joita hänelle on kirjattu yksi kunakin kisapäivänä.

”Hattu-Tapio” onnistui tekemään lauantaina yhtä monta birdieä – viisi – kuin kahdella ensimmäisellä kierroksella yhteensä, mutta myös etuysiä rasitti toisessa vaakakupissa kaksi bogia. Pulkkanen jakaa tässä vaiheessa 53. sijaa.

Kilpailun johtoon nousseella Kiinan Wu Ashunilla (-11) on lyönnin etumatka Ranskan Victor Pereziin. Kisan voittoa puolustava Bryson DeChambeau jakaa kolmatta sijaa tuloksella -9.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)