[11][17]

[11][17]
European Tour - Kilpagolf

Korhosella vaisu kierros ET:n finaalikisassa −"En vaan saa selvää, miten putti breikkaa"

Mikko Korhonen ja caddie Nick Mumford eivät ole toistaiseksi löytäneet lääkkeitä Jumeiraihin golfkeskuksen kentän kesyttämiseksi. Kuva: Getty Images

Mikko Korhosella riittää Dubaissa miettimistä, kuinka saada puttipeli toimimaan kahdella viimeisellä kierroksella.

Toinen kilpailupäivä golfin Euroopan kiertueen kauden 2019 päättävässä Dubain finaalikilpailussa, DP Golf Tour Championshipissä, oli Mikko Korhoselle haastava. Hän pelasi tuloksen 76, ja on kilpailun puolivälissä kokonaistilanteessa +4.

Korhonen aloitti perjantain urakkansa tasapainoisesti ja oli kahdeksan reiän jälkeen kierrostaan yksi alle parin. Kymmenen viimeistä reikää vaati kuitenkin viisi bogia.

”Tämä kenttä on erittäin vaikea, ja erityisesti griinit. En vaan saa selvää, miten päin kallistukset niillä pelaavat ja miten putti breikkaa.
Luottamus tekemiseen katoaa nopeasti, kun jo ennen puttia on sellainen olo, että ohi tämä menee”, Korhonen sanoi.

Kilpailussa Korhonen on sijalla 45. Jumeirah Golf Estatesin vaativalla kentällä tulostaso on pysynyt kärkipelaajia lukuun ottamatta varsin
matalana, joten Korhosella on edelleen hyvät mahdollisuudet parannella sijoitustaan tuntuvasti kahdella jäljellä olevalla kierroksella.

”Jäi vähän liikaakin nyt tavoitetta kahdelle jäljellä olevalle päivälle. Aika heikkoa lyömistä oli tänään. Alussa onneksi puttasin hyvin, mutta sitten sekin vire hävisi johonkin”, hän mietti.

Kisan johdossa jatkaa Mike Lorenzo-Vera. Ranskalainen on tehnyt irtioton tilanteessa -13, kun kärkiryhmällä on kierrostaan viisi reikää pelaamatta. Lähimmät takaa-ajajat ovat yllättäjästä viiden lyönnin päässä.