Korhosella tyylikäs nousu ET:n huipputurnauksessa – myös Pulkkanen eteni jatkoon - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Korhosella tyylikäs nousu ET:n huipputurnauksessa – myös Pulkkanen eteni jatkoon

Mikko Korhonen taisteli perjantaina mallikkaasti tuulisessä säässä. Kuva: Getty Images

Kisaa 18 reiän jälkeen Wentworthissa johtanut Matt Wallace valahti kauas kärjestä.

Mikko Korhonen (-4) syttyi Euroopan kiertueen lippulaivakilpailuksi mainitun BMW PGA Championshipin toisella kierroksella väkevään suoritukseen. Hän iski perjantaina tuloksen 69, ja kiipesi jaetulle 17. sijalle.

Korhonen oli tulisimmillaan ulosmenon jälkipuolella, missä syntyi perätysten päivän toinen ja kolmas birdie. Hän siirtyi 12. reiällä jo kokonaistilanteeseen -5, mutta tämän jälkeen ainoaksi parista poikenneeksi reikätulokseksi jäi Wentworth Clubin kentän 15:llä tullut bogey.

”Tulos oli tänään hyvä. Päivä oli aika tuulinen. Pelasin aika tasaisesti koko päivän, vaikka lopussa meinasi lähteä vähän laukalle. Viimeiset kuusi reikää olivat tänään todella kireitä. Tuuli pyörii ja on vastaan melkein koko ajan. Pitää vain koittaa jatkaa tasaista menoa viikonloppuna”, Korhonen sanoi.

Avauspäivän jälkeen sijalla 42 ollut helsinkiläinen on kärkipaikkaa jakavia Jon Rahmia ja Danny Willettiä seitsemän lyöntiä perässä, kahdeksatta sijaa jakaviin pelaajiin matkaa on kuitenkin vain kaksi lyöntiä.

Myös Tapio Pulkkanen (par) näytti olevan alun perusteella hyvää vauhtia matkalla kohti kärkipään sijoituksia.  Hän tehtaili kierroksen ensimmäisellä kolmanneksella kolme birdieä, mutta etuysin loppuun kirjattiin myös kaksi bogia.

Birdie-hanat eivät auenneet enää takaysillä, 47. sijaa jakavan Pulkkasen tehtyä vielä kaksi bogia rei’illä 16 ja 18.

”Hyvä alku tänään kierrokselle, kolme lähestymistä lähes kiinni. Tänään oli tuulisempi ja vaikeampi päivä pelata. Takaysillä rautalyönnit eivät olleet ihan siellä missä pitää ja olin puolustusasemissa lähes koko ajan”, Pulkkanen sanoi.

Tärkeintä oli kuitenkin raivata paikka kovatasoisen Rolex-sarjan kilpailun jatkokierroksille.

”Nälkäinen mies viikonlopulle”, hän jatkoi.

Avauspäivänä loistanut Matt Wallace ajautui perjantaina tuuliajolle. 11 lyöntiä enemmän toisella kierroksella tarvinnut englantilainen putosi runsaiden virheiden rasittamana kokonaistilanteeseen -3, ja top 20:n ulkopuolelle.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje