[10][12]

[10][12]

Korhosella tilaisuus iskeä sunnuntaina

Mikko Korhonen on hyvissä asemissa ennen Italian avointen päätöskierrosta. Kuva: Getty Images

Torinon kisan puolivälissä yhdeksäntenä ollut Mikko Korhonen (-8) menetti lauantaina paikkansa Top 10:ssä. Mistään dramaattisesta muutoksesta ei ollut kysymys, sillä finaalikierrokselle sijalta 11 etenevän Korhosen ja neljättä sijaa jakavien Lee Slatteryn ja Ross Fisherin välillä on tavoitettavat kolme lyöntiä. Joka tapauksessa nousu kovaan sijoitukseen edellyttää nummelalaiselta vahvaa esitystä päätöspäivänä.

Kolmannella kierroksella 71 kertaa lyönyt Korhonen teki ulosmenossa pelkkiä par-tuloksia. Sisääntulo käynnistyi birdiellä ja 15:n jälkeen hän oli kierrostaan kaksi alle. Päivän ainoa bogi osui Circolo Golf Torino –kentän 16. reiälle.

”Lyöminen oli vakuuttavaa, todella hyvää. Paikkoja oli, alle neljänmetrin birdieputteja oli runsaasti. Sunnuntaina sitten toivottavasti uppoaa”, Korhonen sanoi.

Roope Kakko (-4) löi lauantaina Korhosen tavoin tuloksen 71. Hänen korttiinsa merkittiin kolmen birdien ohella kaksi bogia. Kakko on turnauksessa 54 reiän jälkeen sijalla 47.

”Avauslyöntipaikoilta pääsin hyvin ulos, raudatkin toimivat. Putit jäivätnyt uppoamatta, vaikka yritykset olivat varsin kelvollisia. Iloinen jatoiveikas olen sen johdosta, että tiiltä viheriölle pelasin laadukkaasti”, Kakko sanoi.

”Kun tuollaista peliä kykenee jatkamaan, tulosta syntyy varmasti’, Kakkovaloi uskoa sunnuntaille ja tuleviin kisoihin.”

Italian avointen paalulla jatkaa Hennie Otto (-16). Eteläafrikkalainen sai kantaansa mainion 66 lyönnin kierroksen pelanneen skotti Richie Ramsayn (-14). Itävallan Bernd Wiesberger (-13) on kolmantena.

Kisan suurena mielenkiinnon kohteena on Stephen Gallacherin pyrkimys pelata korkean sijoituksen kautta itsensä Euroopan Ryder Cup –joukkueeseen. Se merkitsee hänen osaltaan vähintään kakkostilaa Torinossa. 39-vuotias pelaaja piti haaveet elossa 69 lyönnin kierroksella. Sijalle kuusi noussut Gallacher on ennen viimeistä kierrosta neljän lyönnin päässä maanmiehestään Ramsaysta.

”Inhoan ajatusta siitä että pudottaisin hänet (Gallacherin) Ryder Cupista, mutta hän pelaa täällä voitosta, ja itselläni on oltava sama asenne”, Ramsay sanoi.

”Stevie on fantastinen pelaaja, kuten hän on täälläkin osoittanut. Toivon hänelle parasta, tavoitellessaan paikkaa (Ryder Cupiin), minun on sen sijaan keskityttävä ottamaan täällä urani kolmas voitto.”

Ryder Cup –kapteeni Paul McGinley karsiutui Torinossa, mutta jäi seuraamaan paikanpäälle kahta viimeistä kierrosta.

Gallacher on koko viikon korostanut haluavansa mahdollisuuden tapella Ryder Cup –paikasta sunnuntain kierroksella. Neljä birdietä ja yhden bogin sisältänyt tulos 69 pitää hänen toiveensa yllä kisan päätöspäivänä. ”Tämä on ensimmäinen kerta urallani kun olisin onnellinen, vaikka en voittaisi. Kakkostila kelpaa minulle sunnuntaina hyvin”, Gallacher sanoi.