Korhosella pirteä avaus Shanghaissa - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Korhosella pirteä avaus Shanghaissa

Mikko Korhonen jatkaa hyvistä asemista Kiinan avointen toiselle kierrokselle. Kuva: Getty Images

Mikko Korhonen aloitti tyylikkäästi urakkansa Volvo China Open –turnauksessa. Hän löi kisan ensimmäisellä kierroksella tuloksen 71 (-1), mikä riittää tässä vaiheessa 14. sijaan.

Korhonen teki Tomson Shanghai Pudong –kentällä kaksi birdietä ja yhden bogin. Molemmat birdiet tulivat ulosmenossa, ainoan boginsa hän kirjautti viimeiselle reiälle.

”Kivikovat griinit ja jonkun verran tuulta. Oli suuri etu lähteä noin aikaisin, 12 reikää päästiin tyynessä. Ehkä yllättävänkin vaikeana pelaa kenttä, liput vielä suhteellisen vaikeissa paikoissa. Hyvä päivä”, kierrokselleen klo 6.40 paikallista aikaa lähtenyt Korhonen sanoi.

Harjoituskierrosten jälkeen Korhonen kuvaili kentän bunkkereita betonisiksi. Vaikka hän missasi väylän neljällä avauksella ja viheriön kuudella lähestymislyönnillä, ei bunkkerilyöntejä juuri tullut vastaan.

”Kerran olin bunkkerissa – par-vitosella onneksi kahdella, siitä tietysti yli griinin, parilla selvisin.”

<a href=Mikko Ilonen (vas.) ei pysynyt torstaina aivan pelikavereidensa Alexander Levyn (kesk.) ja Li Hao-tongin tahdissa. Kuva: Getty Images" src="/wp-content/uploads/2015/04/15042314181950.jpg" width="505">

Mikko Ilonen (vas.) ei pysynyt torstaina aivan pelikavereidensa Alexander Levyn (kesk.) ja Li Hao-tongin tahdissa. Kuva: Getty Images

Mikko Ilonen 73 (+1) koki kierroksen alkupuolella isoja vaikeuksia. Kympiltä startannut lahtelainen oli kierrostaan seitsemän reiän jälkeen jo neljä yli, mutta jatko sujui ryhdikkäästi. Hän teki ensimmäisen birdiensä yhdeksännellä ja kaksi lisää neljän viimeisen reiän jaksossa. Seitsemännen reiän tuplabogin jälkeen Ilonen ei sortunut enää paria heikompaan tulokseen.

”Lämmin ja kuiva ilma kovettavat viheriöitä, hyvien birdiepaikkojen rakentaminen vaatii todella hyviä suorituksia. Pidän tämäntyyppisestä pelistä”, Ilonen sanoi. ”Viimeiset 11 reikää olivat osalta hyviä, nousin takaisin kisaan vaikka jalka ei ollutkaan aikaeron takia keveimmillään.”

”Minulla oli hyvät pelikaverit (Alexander Levy/-3 ja Li Hao-tong/-1), jotka antoivat omaan peliin lisää henkeä. Kiinan Li vaikuttaa lupaavalta pelimannelta”, Ilonen kehaisi edellisviikolla toiseksi ET:n kisassa sijoittunutta 19-vuotiasta.

Ilonen on tulosluettelossa sijalla 41.

David Howellin hyvät otteet jatkuivat myös China Openin avauskierroksella. Kuva: Getty Images

David Howellin hyvät otteet jatkuivat myös China Openin avauskierroksella. Kuva: Getty Images

Kisan kärkipaikkaa jakavat Michael Hendry,Bradley Dredge ja David Howell. He pelasivat torstaina tuloksen 68. Myös Marcus Fraser, Julien Quesne ja voittoa puolustava Alexander Levy (69) alittivat 70 lyönnin rajan.

Muita Top 10:een mahtuvia pelaajia ovat mm. Oliver Wilson, Johan Carlsson,Thomas Pieters ja Peter Uihlein. He ovat kahden lyönnin päässä kärjestä.

Mukavasti alkukaudella pelannut Howell, 39, oli tyytyväinen päivän esitykseensä.

”Olen mielissäni, tällä viikolla on tiedossa ihan toisenlainen testi”, sanoi Johannesburgissa toiseksi ja Shenzhenin kisassa viime sunnuntaina neljänneksi sijoittunut englantilainen.

”Kovat olosuhteet kävivät selväksi jo harjoitellessa, mutta en tiennyt että tästä tulisi näin vaikeata. Tulokset kertovat kaiken.”

”Löin tänään palloa draiverilla kauniisti, ja löysin rytmini rangella. Sain vietyä hyvän tuntuman kentälle joten sai pidettyä pallon pelissä, ja tein paljon asioita oikein.”

”Siellä tuulee ihan reilusti, mutta viheriöiden lujuus tekee tämän kaikille vaikeaksi. Griinit ovat kuitenkin loistavassa kunnossa. Peli on suunniteltava etukäteen hyvin tarkasti.”

Howell on voittanut urallaan viisi kilpailua Euroopan kiertueella, joista viimeisimmän Skotlannin kolmen kentän turnauksessa syksyllä 2013.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje