26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista

26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Korhonen väijyy huippusijoitusta Itävallassa

Mikko Korhonen ei ole toistaiseksi tehnyt paria huonompaa tulosta Lyoness Openissa. Kuva: Getty Images

Mikko Korhonen (-6) pelasi avauspäivän tapaan tuloksen 69 Itävallan Atzenbruggissa meneillään olevassa Euroopan kiertueen kilpailussa. Se oikeuttaa Matthew Fitzpatrickin kanssa jaettuun kuudenteen sijaan.

Kärjessä porskuttava Ranskan Gregory Bourdy on kuusi lyöntiä edellä, kakkostilaa jakavat Chris Wood ja Gary Stal vain kaksi.

Korhonen ei ole tehnyt palkintoarvoltaan 1,5 miljoonan euron Lyoness Openissa vielä yhtään bogia. Hän käynnisti perjantain urakkansa upealla eaglella, loppukierroksen aikana ainoa parista poikkeava reikätulos oli 15. reiän birdie.

”Kaksi päivää ilman bogeja, tyytyväinen saa olla. Hyvää peliä kaikin puolin. Vähän lyöminen herpaantui takaysillä tänään, mutta sain parit puristettua. Mielenkiinnolla viikonloppua kohti”, sanoi Korhonen, joka pelasti par-tuloksen kierroksellaan peräti kuusi kertaa missattuaan viheriön lähestymislyönnillä.

Korhonen lähtee kolmannelle kierrokselle lauantaina klo 13.30 Suomen aikaa, seuranaan Espanjan Rafael Cabrera-Bello.

Myös Antti Ahokkaan (-1) pelit jatkuvat viikonlopun kierroksilla. Hän jäi niukasti (71-72) ensimmäisen kierroksen tuloksestaan, mutta cut-rajan lappeenrantalainen selvitti turvallisesti kahdella lyönnillä.

”Löin paljon griinejä, mutta kenttäpeli ja puttaaminen eivät olleet aina ihan parasta laatua. Paikkoja oli varsinkin takaysillä paljon, mutta tänään ei uponnut”, Ahokas sanoi.
”Rajoilla pyörin koko ajan. Pelasin aika fiksusti. Varmaan olisi muutama birkku pitänyt saada upotettua, että homma olisi vähän rentoutunut.”
”Onhan se kiva päästä viikonlopulle. Porukka on aika kasassa, ja vaikka kärki onkin karannut, on hyville sijoille vielä loistavat mahdollisuudet.”

Gregory Bourdyn edellinen voitto on parin vuoden takaa Walesista. Viikonloppuna olisi hyvä paikka katkaista pitkäksi venynyt kuiva kausi. Kuva: Getty Images

Gregory Bourdyn edellinen voitto on parin vuoden takaa Walesista. Viikonloppuna olisi hyvä paikka katkaista pitkäksi venynyt kuiva kausi. Kuva: Getty Images

Roope Kakko (-1) paransi peliään selvästi ensimmäisestä kierroksesta. Hän löi perjantaina tuloksen 70, mikä avasi paikan jatkoon.

”Par-viitosilla löin paljon hyviä suorituksia. Muuten olin kyllä enemmän tai vähemmän köysissä etenkin rautalyöntieni kanssa. Peli-ilme pysyi hyvänä silloinkin, kun tuli epäonnistumisia”, Kakko sanoi.

”Kärsivällisesti on viikonloppunakin tehtävä hommia. Tuloslistalla voi nousta nousta nopeasti, jos saan raudat napsumaan kohdalleen.”

Ahokas ja Kakko jakavat kisan puolivälissä 43. sijaa.

Gregory Bourdy oli hyvillään pystyttyään tuplaamaan avauskierroksen jälkeisen kahden lyönnin johtonsa.

”On aina hienoa johtaa kilpailua, juuri siksi me harjoittelemme niin lujaa: kilpaillaksemme ja voittaaksemme”, hän sanoi. ”Toivottavasti voitan tällä viikolla. Mutta on säilytettävä keskittyminen, ja edettävä lyönti kerrallaan. Katsotaan sitten, missä ollaan sunnuntaina.”

Nelinkertainen ET-voittaja pelaa hyvää kautta; hän on selvittänyt 12 kertaa cut’in 14 pelaamassaan kilpailussa, Top 10 –sijoituksia on kolme. ”Itseluottamus on noussut hyvien esitysten myötä, etenkin Espanjan avointen jälkeen – kyse on ollut vain siitä, että saan palaset loksahtamaan kohdalleen.”

Itävallan suvereenin ykköspelaajan Bernd Wiesbergerin tie nousi kotiyleisön pettymykseksi pystyyn kahden kierroksen jälkeen. Hän taisteli minkä pystyi, mutta tuloksessa 67 oli cut-rajan ylittämistä ajatellen kaksi lyöntiä liikaa. Maailmanlistan 37:s löi torstain kierroksella peräti 79 lyöntiä.

Itävaltalaisista viikonlopun kierroksille pääsivät rimaa hipoen Florian Prägant (par) ja Lukas Nemecz (par).

MK

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)