Korhonen vahvalla loppukirillä top 10:een – Samooja täydensi suomalaisten onnistuneen päivän - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Korhonen vahvalla loppukirillä top 10:een – Samooja täydensi suomalaisten onnistuneen päivän

Mikko Korhonen täräytti torstain kierroksella seitsemän birdieä. Kuva: Getty Images

Juhlaturnaustaan pelaava Miguel Angel Jimenez sinetöi Birminghamissa espanjalaisten kolmoisjohdon.

Torstaina alkaneessa Hero Open -kilpailussa nähtiin suomalaisittain parasta peliä heinäkuussa uudelleen käynnistyneellä ET-kaudella. Iltapäivällä kierroksensa pelanneista Mikko Korhonen kiilasi lopun vahvan esityksen myötä jaetulle seitsemännelle sijalle, ja myös Kalle Samooja mahtuu tässä vaiheessa top 20:een.

Korhonen teki etuysillä kahteen otteeseen kaksi peräkkäistä birdieä, kunnes päätti ensimmäisen kenttäpuoliskon bogiin. Helsinkiläinen teki viidennen birdiensä 12. reiällä, mutta sisääntulon puolivälissä livahtanut kierroksen toinen ja viimeinen bogey pudotti hänet uudelleen tilanteeseen kolme alle.

Viisi lyöntiä kärjestä olevalta Korhoselta löytyi lopussa vielä uusi vaihde: hän tyylitteli birdien myös kentän neljännellä par-viitosella, ja viimeisteli 18. reiällä tarkan tiilyönnin päätteeksi seitsemännen birdiensä noin kolmen metrin etäisyydeltä.

Tilastojen valossa Korhosen lyöntipeli oli teräksisen tarkkaa. Lähestymiset hän löi viheriölle 83 % ja avaukset väylälle 71 % tarkkuudella.

”Asiallinen kierros tänään. Etuysi oli tosi hyvää menoa, vähän lopahti puolenvälin tienoilla, mutta onneksi lopetus oli hyvä. Ei pysynyt ajatus kirkkaana koko päivää, vaan vähän mieli seilasi takaysillä. Loppuun sain parempaa focusta. Kiva oli pelata ja pallo lensi pitkälle tänään. Greenit vähän pomppi lopussa, pientä pintapehmeyttä niissä. Löin tosi hyvin tiiltä ja käytin par-vitoset hyvin”, Korhonen kommentoi.

Niin ikään tasapainoisesti pelannut Samooja tehtaili reikien 7–17 jaksossa viisi birdieä, hienon rintaman rikkoi vain 13. reiällä tullut kierroksen ainoa bogey.

”Tänään oli varsin mallikas nykäisy. Peli rupesi olemaan monella osa-alueella siellä, missä pitää. Viime viikon räpellyksen jälkeen oli jopa nautinnollinen kierros”, Samooja kertoi tiedotteessa.

Miguel Angel Jimenez sai rikkomattomaksikin arvioidun ennätyksensä kunniaksi upean lautasen. Kuva: Getty Images

”Eniten jäi harmittamaan viimeisen väylän noin kaksimetrinen missattu birkku. Sillä olisi tullut caddielta rib eye -pihvi illalla. Hän lupasi, että jos viimeiset viisi menevät kolme alle, niin syödään hänen piikkiinsä”, turkulainen naurahti.

Tapio Pulkkanen (T41) esitti kesän pirteintä avauspäivän peliään aamukierroksella, johon hän käytti 70 lyöntiä. Tällä tuloksella ”Hattu-Tapio” on parhaillaan kaksi lyöntiä karsintarajan oikealla puolella.

Espanjalaisilla on Englannin Birminghamissa pelattavassa kilpailussa kolmoisjohto. Sebastian Garcia Rodriguez hurjasteli tuloksen 62 (-10), mikä oli kaksi lyöntiä parempi kuin Pablo Larrazabalilla ja juhlaturnaustaan pelaavalla 56-vuotiaalla Miguel Angel Jimenezillä.

”Mekaanikko” pelaa tällä viikolla Forest of Arden Marrot Hotel & Country Clubin kentällä uransa 707. European Tourin kilpailua, millä hän riisti kiertueen kaikkien aikojen ennätyksen Sam Torrancelta. Juhlakalu teki virheettömällä kierroksellaan kahdeksan birdieä.

Lähes vuoden kestäneestä kilpailukiellostaan toistaiseksi vapautettu Thorbjørn Olesen aloitti turnauksen 70 lyönnin tuloksella. Pohjoismaalaisista parhaiten pelasi Olesenin maanmies Rasmus Højgaard, joka jakaa viidettä sijaa neljä lyöntiä kärjestä.

Lue seuraavaksi: Pulkkanen kesän parhaaseen avauskierrokseensa ET:n kilpailuissa – ”Vahvaa pallonlyöntiä”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje